Trabzon'da muhtarlar ikiye bölündü! Hizmet alamıyoruz diyenlere tepki

Tüm Trabzon Muhtarlar Derneği'nden açıklama: "Belediyelerimizden memnunuz"

Trabzon'da muhtarlar ikiye bölündü! Hizmet alamıyoruz diyenlere tepki

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Milletvekili adayı Vehbi Koç'un ziyaret ettiği Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Aktürk ve 18 ilçe muhtarlar derneği başkanları kahvaltılı toplantısının yankıları sürüyor.

Toplantıda Bekir Aktürk "Seçim zamanı muhtarların yanına hiç bir siyasi gelmesin" ifadelerini kullanıp "Dükkanımın alt katı bir aydı lağım altında, TİSKİ Genel Müdürü ve Müdür yardımcısı benimle muhatap olmadı. Oraya gelen ekipleri geri çağırdılar. Bu şehre dışardan gelenlere bu şehrin insanlarını terbiye ettirmeye müsaade etmeyeceğiz. Birileri tarafından öteleniyoruz. " ifadelerini kullandı ve "Çamurlu suya saat takıyorlar" ifadelerini de kullanmıştı.

Ayrıca Sürmene muhtarlar derneği başkanı Aslan Aydın da "TİSKİ ve Büyükşehir'den hizmet alamıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Konunun sorulduğu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da yaptığı açıklamada sert ifadeleri kullanarak "Kişisel sıkıntıları olan arkadaşlar. Bazı dosyalar elimde var. Açıklarsam mahcup olurlar" ifadelerini kullanmıştı.

Tüm Trabzon Muhtarlar derneği Trabzon gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklama Trabzon Büyükşehir Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin genç ve TİSKİ genel Müdürü Ali Tekataş'a sahip çıkıp destek verdiler. 

Yapılan açıklamada, yapılan işlerden memnuniyetlerini net bir şekilde ifade ettiler ve muhtarların yaptıkları açıklamaların kendilerini ifade etmediğini belirttiler.

Trabzon'da muhtarlar ikiye bölündü! Hizmet alamıyoruz diyenlere tepki

Dernek Başkanı Hamdi Bekar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Tüm Trabzon muhtarlar derneği adına hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Yaklaşık 5 ay önce kurulan derneğimiz özelde Ortahisar ilçemizde genelde 18 ilçemizi kapsayan Trabzon ilimizin tümünde çalışmalarına devam etmektedir.

Derneğimiz bu kısa zaman süre içerisinde üye sayısını 64 de çıkarmıştır.

Bildiğiniz gibi 708 mahallemiz bulunmaktadır.

Derneğimizin ana ilkesi sevgi, saygı çerçevesinde demokrasilerin temel taşı olan (özü olan) değerli muhtarlarımızın mahalleriyle ilgili sorunların çözümünde yardımcı olmaktır. Bunun yanı sıra muhtarlarımızın eğitilmesi, özlük haklarının daha iyi hale getirilmesi, özellikle imar konusunda ve çevre düzenleme konularında mutlaka muhtarlarımızla görüşülmesi, onların fikir, düşünce ve önerilerinin dikkate alınması, değerlendirilmesi, Fen işleri ve yatırımlarla ilgili konularda realist bir çalışma proğramının yapılabilmesi için mutlaka muhtarlarımızla birlikte çalışılmaması gerektiğini resmi kurumlarımızla yaptığımız toplantılarda ve görüşmelerde gündeme getirdiğimizi ve takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu arada bir önceki yıl programda bulunan yapılmayan veya yarım bırakılan işlerinde yapılması ve bitirilmesi konusunda etkin bir şekilde çalıştığımız da vurgulamak istiyorum.

Biz tüm Trabzon Muhtarlar Derneği olarak özellikle özelde Ortahisar Belediyemizden, Büyükşehir belediyemizden ve bağlı kurumlarından memnunuz, bu vesileyle Ortahisar Belediye Başkanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Murat Zorluoğlu beye ve mesai arkadaşlarına teşşekkür ediyoruz.

Bu arada son günlerde belli çevrelerce Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Tiski Genel Müdürümüze karşı yapılan haksız ve taraflı suçlamaları şiddetle kınıyoruz. Yapılan haksız ve mesnetsiz suçlamaların tüm Trabzon muhtarlar derneği ve üyeleri ile alakası yoktur. Derneğimiz ve üyelerimiz ihtiyaç durumunda ve randevu sistemi dahilinde gerek dernek olarak, gerekse üyelerimiz Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Tiski Genel Müdürü veya diğer daire başkanlarıyla görüşmüş ve mahallemizle ilgili taleplerimiz değerlendirilmiş, yapılması mümkün olanlar zaman içinde yapılmıştır.

Takdir edersiniz ki Büyükşehir belediyemiz yaklaşık 900.000kişiye 18 ilçede özellikle son dönemlerde ekonomik sıkıntılara rağmen özverili çalışmalar yaparak sorunları çözmeye çalışmaktadırlar.
Son dönemlerde eski belediye başkanımız sayın Karakullukçu’dan sonra alt yapı çalışmalarının mutlaka yapılması kararı alan, büyük maliyetlere rağmen yılmadan bu hizmetin gerçekleşmesi için gece gündüz çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Tiski Genel Müdürümüze haksızlık edildiğini bir kere daha vurgulamak istiyorum.

Belediyelerin veya Tiskinin görevi ve yetkilerinin ne olduğunu bilmeyenler özel işyerlerinde meydana gelen sorunları belediyeye ve Tiski’ye yaptırmak istemeleri çok büyük talihsizliktir. Fakat ne gariptir ki Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Tiski Genel Müdürümüze yapılan bu yanlı ve haksız suçlamalara cevap vermesi gerekenler sessizliğe bürünmüşlerdir. Bu durumu da bütün kamuoyu yakından takip etmektedir.

Biz Tüm Trabzon Muhtarlar Derneği olarak Trabzon’un 18 ilçesinde yapılan bütün yatırımları yakından takip etmekteyiz. Bu arada yapılmayan, aksatılan ve yarım bırakılan işler konusunda üyelerimizle istişare ederek yetkilileri de uyardığımızı belirtmek istiyorum. Açıklamalarıma son verirken şunu vurgulamak istiyorum."

“Özel işlerden kasıt ne? Kimi hedef alıyorsunuz?” sorusuna cevap veren Dernek Başkan Yardımcısı Hakan Fahri Akçay şu ifadeleri kullandı:

“Trabzon nüfus olarak 900 bin. Trabzon’da yapılan birçok şeyi takip ediyoruz. Neler yapılıyor neler yapılmıyor takip diyorum. Adımız Tüm Muhtarlar Derneği. Son günlerde yayınlanan bir konu vardı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız ve TİSKİ Genel Müdürümüz ile alakalı. Basında yer alan bir haberde bir muhtar arkadaşımız "özel mülkiyetimizde br sorun vardı, belediye ilgilenmedi" şeklinde ifadeleri vardı. Biz muhtarlar olarak özel işlerimizi görevlerimizle karıştırmamalıyız.  O arkadaşların yapmış olduğu açıklamalar bizi bağlamıyor. Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve TİSKİ'den gayet memnunuz. Biz derneğimiz ve dernek üyelerimiz olarak hizmetimizi alıyoruz. Bireysel olarak da dernek olarak da randevu taleplerimiz geri çevrilmedi. Biz Allah'a hesap vereceğiz. Yapılanları da söylememiz lazım.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber