Trabzon'da miniklerden demokrasi dersi

Dumlupınar’da miniklerden demokrasi dersi... İtiraz edildi, seçim tekrarlandı. Başkan okulun sevilen öğrencisi Yağızalp Yazgan oldu.

Trabzon'da miniklerden demokrasi dersi

Trabzon’da okullarda öğrenciler arasında yapılan başkanlık seçimleri adeta demokrasi timsali gibi..


Kıran kırana geçen seçimlerde itirazlar bile oluyor. En son Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda yaşandı. Geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerde 214 oy alan okulun sevilen öğrencilerinden Yağızalp Yazgan, başkanlık koltuğuna oturdu. Bazı öğrencilerin itirazı üzerine kamera önünde yeniden oy kullanımı ve sayımı yapıldı. Minikler sandıklara oylarını tekrar attılar. Ardından biten sayım sonrası Yağızalp Yazgan, tekrar başkanlığa bu defa oyunu da 231’e yükselterek seçildi. En yakın rakibine 160 oy alan minik Yağızalp, büyük siyasetçilere taş çıkartırcasına arkadaşlarıyla kucaklaştı, teşekkür etti. Yağızalp’i ilk kutlayan da okulun emektar öğretmenlerinden anneannesi Melahat Türkün oldu. Anne-babalar, “Çocuklarımızın şimdiden böyle sosyal etkinliklerde birbirlerine sım sıkı sarılmaları, tanımaları, ekip ruhunu benimsemeleri bizleri çok mutlu ediyor. Okul yönetimine böyle heyecanlı organizasyonlar yaptıkları için teşekkür ederiz” dediler.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber