Trabzon'da lüks sitede tavuk krizi

Trabzon'da lüks sitede yaşayanlar yanı başlarında bulunan kümesi şikayet ettiler.

Trabzon'da lüks sitede tavuk krizi

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı Trabzon’da lüks siteden tavuk isyanı.. Olay yeni modernleşen ve büyük katlı binaların yavaş yavaş dikilmeye başladığı Akçaabat İlçesine bağlı Söğütlü Mahallesi’nde meydana geldi. 

3 bloktan oluşan ve içerisinde 100 daire bulunan Harika Park Sitesi’nde oturan vatandaşlar yan tarafta komşularının arazisine yaptığı tavuk kümesinden şikayetçi oldular. 

Gerekçelerinde, “Komşularının birçok çeşit ve sayıda kanatlı hayvan beslemesi( kaz, hindi, ördek ve çok sayıda tavuk) bizi aşırı derecede rahatsız ediyor. Seslerinden uyuyamıyor, kokularından pencerelerimizi açamaz olduk. Hayatı bize zehir ettiler” ifade ettiler.

Şikayetlere rağmen tavuk kümesini kaldırmayan vatandaşı Zabıta Ekipleri uyardı.

Bu uyarıya da kulak asmayan vatandaş, şikayet dilekçelerine rağmen tavuk beslemeye devam etti.

Zabıta Ekipleri gelen şikayetler üzerine şikayet eden Harika Park Sitesi sakinlerinden O. Y. adlı vatandaşa şu cevabı verdi; “İlgili dilekçenize istinaden, belediyemiz zabıta memurlarınca şikayete konu adrese gidilerek H. K. Adına ihbarname düzenlenmiş ve gerekli uyarılar yapılmıştır. İhbarnamede belirtilen süre sonunda yapılan kontrollerde, şikayete konu kaz ve ördeklerin bulunduğu yerden kaldırıldığı tespit edilmiştir. Dilekçenizde şikayete konu olan tavukların ise, zati ihtiyaç olduğu ve çevreye zarar vermemeleri için kenarları kapalı alan oluşturularak, tavukların bu alan içerisinde bakıldığı fotoğraflanılarak tespit edilmiştir” denildi.

Bu cevabı veren zabıta ekiplerine orada kalan vatandaşlar, “Yine ses oluyor. Buna bir çözüm bulunması gerekir” diyerek tepki gösterdiler. 

Şimdi gözler Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’de.. Şikayetleri değerlendirecek olan Türkmen önümüzdeki günlerde karar vereceği öğrenildi.


Trabzon'da lüks sitede tavuk krizi

Trabzon'da lüks sitede tavuk krizi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber