Trabzon'da internetten aldığı ilaçla karnındaki bebeği öldüren kadına dava açıldı

Trabzon'da genç kadın, internet üzerinden satın aldığı ilacı kullandıktan yaklaşık 4 saat sonra rahatsızlandı. Karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye başvuran genç kadının kontrollerinde karnındaki 22 haftalık erkek bebeğin öldüğü belirlendi. Genç kadın hakkında hapis istemiyle dava açıldı

Trabzon'da internetten aldığı ilaçla karnındaki bebeği öldüren kadına dava açıldı

Trabzon'da evlilik dışı ilişkisinden dünyaya gelecek bebeğini istemeyen genç kadın, internetten aldığı ilaçla bebeğini düşürdü. Genç kadın hakkında hapis istemiyle dava açıldı.

Habertürk'te yer alan habere göre;

 Trabzon'un Yomra ilçesi Kaşüstü Mahallesi'nde meydana gelen olayda, S.D. isimli kadın, internet üzerinden satın aldığı bir ilacı kullanmasının ardından rahatsızlandı.

KARIN AĞRISI ŞİKÂYETİYLE HASTANEYE BAŞVURDU
İlacı kullandıktan yaklaşık 4 saat sonra karın ağrısı şikâyetiyle Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran S.D., kadın doğum servisinde tedavi altına alındı. Genç kadının yapılan kontrollerinde karnındaki 22 haftalık erkek bebeğin öldüğü belirlendi. Bebeğin cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

ADLİ TIP KURUMU TESPİT ETTİ
Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından hazırlanan raporda, kadının ilaç kullandığı belirtildi. Adli Tıp Kurumu raporu üzerine gözaltına alınan S.D., evlilik dışı ilişkiden hamile kaldığını, bebeği de istemediğini söyledi.

'SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM'
İnternetten düşük yapmasını sağlayacak bir ilaç aldığını ve kullandıktan birkaç saat sonra karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye başvurduğunu söyleyen S.D., "Karnımda ölmüş olan bebeği aldılar. Suç olduğunu bilmiyordum. O kadar büyük olduğunu bilseydim kesinlikle yapmazdım" dedi.

HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI
Üzerine atılı suçları kabul etmediğini ifade eden S.D. hakkında "Gebelik süresi on haftadan fazla olan çocuğunu isteyerek düşürmesi" suçundan 1 yıl hapis istemiyle dava açıldı. S.D. asliye ceza mahkemesinde yargılanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber