Trabzon'da hamsi bereketi

Trabzon'da balık tezgahları hamsiyle şenlendi

Trabzon'da hamsi bereketi

Trabzon'da hafta sonu tezgahları süsleyen hamsi 10 ila 15 liradan satılıyor.

Yaklaşık 4 ay önce yeni av sezonunun açılmasının ardından avlanan hamsinin bolluğu tezgahları şenlendiriyor.

Ortahisar ilçesindeki Trabzon Balık Pazarı'nda istavritin kilogramı 15-20, hamsinin 10-15, mezgidin 15-20, çinekopun ise 40-50 liradan satışa sunuluyor.

Moloz mevkisinde balık satışı yapan Yakup Bektaşoğlu, bu sezon hamsinin oldukça bol ve kaliteli olduğunu söyledi.

Trabzon'da hamsi bereketi

Bektaşoğlu, hamsinin fiyatından hem kendilerinin hem de müşterinin memnun olduğunu ifade ederek, "Hamsi dediğiniz zaman Trabzon akla gelir. Hamsiyle yatar, hamsiyle kalkarız. Hafta sonu olması nedeniyle vatandaşlar tava ve ızgara yapmak üzere balık alıyorlar. Yaklaşık 20 liraya 4 kişilik aile doyuyor." dedi.

Balık halindeki toptancılık yapan Muzaffer Özsandıkçı ise eylül ayından beri denizden hamsinin çıkmaya devam ettiğini dile getirdi.

Özsandıkçı, hava muhalefetinden dolayı ara sıra hamsinin azaldığını belirterek, "Hamsi hala çıkmaya devam ediyor. Palamut olmadı, bu sene hamsi bereketi var. Tezgahta hamsinin fiyatları 10- 15 lira arasında değişiyor, çinekop 40-50 lira, mezgit ve barbun 50 lira, levrek 60 lira, çupra 55 lira, istavrit 15 lira, kültür balıklarının fiyatları ise sabit. Bu yıl hamsiye doymak isteyen herkesi bekliyoruz." diye konuştu.

Erzurum'dan hafta sonu Trabzon'a gezmek için gelen Leyla Tataroğlu da arkadaşlarına hediye olarak hamsi aldığını dile getirerek, "Deniz hasreti çekenler için en güzel mekanlar Trabzon'da diyebilirim. Buraya gelenler balık almadan gitmesinler, Trabzon'dan Erzurum'da yemek için arkadaşlara hamsi hediye edeceğim." dedi.

Balık halinden hamsi alan Mensur Öztürk ise bu yıl ki hamsinin oldukça lezzetli olduğunu vurgulayarak, hamsinin fiyatının uygun olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber