Trabzon'da gazeteler yasaklandı mı?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın, Trabzon'da bazı muhalif gazetelerinin satışının ve bayilere dağıtımının engellendiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Detaylara Haber61 ulaştı.

Trabzon'da gazeteler yasaklandı mı?

Haber61 / Haber Merkezi

Trabzon'da Cumhuriyet, Sözcü, Aydınlık, Evrensel ve Yeniçağ gazetelerinin referandum öncesinde gazete bayilerine dağıtımının engellendiğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın bu iddiasını Haber61 araştırdı. 


CHP'li Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabı üzerinden Trabzon’dan kendisine ulaşan bazı kişilerin kentte muhalif gazeteleri bulamadığını iletti. Ardından Yarkadaş, “Trabzon’dan arayan yurttaşlarımız kentte Cumhuriyet, Sözcü, Aydınlık, Evrensel ve Yeniçağ’ın satışının yasaklandığını söylediler” ifadelerini kullandı. Yarkadaş, kendisinin ulaştığı bazı Yay-Sat bayilerinin ise bu gazeteler için “iki gün satmazsanız iyi olur” denildiğini aktardı.



Haber61.net'in Trabzon YAY-SAT Trabzon Bölge Müdürlüğü ve şehirdeki muhtelif gazete bayilerinden edindiği bilgiye göre, dağtıımda herhangi bir sorun olmadığı ve gazetelerin olağan şekilde okuyucuya ulaştırıldığını teyit etti. 

Yarkadaş bu iddialarının ardından açıklama yaparak, "Trabzon'daki gazete satışı yasağına ilişkin sorun çözüldü. Dağıtım şirketi, sorunun bayilerin yanlış anlamasından kaynaklandığını belirterek şu an satışlara devam edildiğini belirtti. Bayileri biz de kontrol ettirdik; gazeteler vitrindeki yerlerini yeniden aldı." dedi. 






 




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber