Trabzon'da fuar ve kongre merkezi hangi aşamada? Başkan açıkladı

Eski dünya ve ticaret merkezinin yerinde yapılan fuar alanı ve kongre merkezinde çalışmalar devam ediyor.

Trabzon'da fuar ve kongre merkezi hangi aşamada? Başkan açıkladı

Haber61 / Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski dünya ticaret merkezinin yerinde yapılan fuar alanı ve kongre merkezinin son durumu hakkında bilgi verdi. 


Başkan Gümrükçüoğlu şöyle konuştu: "Dünya Ticaret Merkezi vardı. Buranın büyük kısmı Büyükşehirindi ve yönetim kurulu başkanı bendim. İki kez ihaleye çıkıldı alan olmadı. Daha sonra Otel ve kongre merkezine başlandı. Sıkıntı çıktı karşımıza. Bunu anlatmadık. Hazine 140 Trilyon para ödeyeceksiniz dedi. Ben incelettim, biz gerekii işlemlerimizi yaptık, burayı bize vereceksiniz diye mücadele başlattık. Teknik olarak yerine getirilmişliğin yanında olan Bakanımızında imzalaması ile beraber biz oranın sahibi olduk. Daha sonra Dubaili bir firmaya otel ve fuar merkezi yapılması konusunda verdik. Yapımı devam ediyor.  Sözleşmesi 49 yıllığına belli kira bedeli ile hazırladık."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber