Trabzon'da düğün yapacaklar dikkat! Kısıtlama geldi

Trabzon'da düğünlere 2 saat sınırlaması geldi.

Trabzon'da düğün yapacaklar dikkat! Kısıtlama geldi

Haber61 - Haber Serivisi  Koronavirüs tedbirleri kapsamında Trabzon'da yeni kararlar alınmaya devam ediliyor.

Özelliklle düğünlerde alınan tedbirler sıkılaştırılırken, süreler kısıtlandı. Artık düğünler sadece 2 saat sürecek.

Trabzon Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan kararlar şu şekilde;

İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında 13.08.2020 Perşembe günü Saat 11.00’de yukarıdaki gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplanmıştır.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmesi sağlanmaktadır.

İlimizdeki düğünlerde başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere alınması gereken tedbirlere yeterince riayet edilmemesi durumları yaşanan Pandemi sürecinde salgının artmasına neden olacağı ve bu durumun da toplum sağlığı açısından riski artıracağı düşüncesi nedeni ile daha önceki alınan düğün töreni tedbirlerimize ilave tedbirler alınmasına gerek duyulmuştur.

Bu kapsamda İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzca alınan karar doğrultusunda; 

Salgının kalabalık ortamlardaki hızlı yayılımı göz önünde bulundurulduğundan ilimizde yapılacak olan açık ve kapalı alanlarda, mahallelerde ve/veya sokaklarda yapılan düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerin süresinin aynı gün içerisinde olacak şekilde saat 22.00’ye kadar sonlandırılmak şartıyla en fazla 2 (iki) saat olacak şekilde yapılmasına izin verilmesine,

Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, uygulamada birlikteliğin sağlanması için alınan kararların ilgili kurumlara iletilmek üzere kaymakamlıklara iletilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler