Trabzon'da dolmuşlar kaç kişilik olacak? 3 alternatif var...

Trabzon'da dolmuş sistemi tamamen değişecek

Trabzon'da dolmuşlar kaç kişilik olacak? 3 alternatif var...

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Mecliste şehir içi dolmuş sistemi yeniden gündeme geldi. Dolmuş sistemininin tamamen değişitirilmesi için uzun süredir görüşmeler sürerken 2020 yılının Haziran ayında yeni sistemin hizmete girmesi planlanıyor.

Dolmuş sistemi bir çok açıdan değerlendirilmeye devam edilirken bugün yapılan meclis toplantısında altı aydır modernizasyon çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.

Dolmuş modernizasyonuyla, araçlardaki mevcut koltuk sayısının artırılması, engelli vatandaşlara uygun hale getirilmesi ve halkın en iyi şekilde hizmet alması hedeflendiği belirtildi.

Şöforler Odası ve dolmuş esnafıyla görüşmelerin sürdüğü de dile getirilirken koltuk sayısı konusunda henüz net karara varılamadı. Mecliste, koltukların 12+1(engellilere yönelik) , 16+ 1 ve 17+1 şeklinde artırılması gündeme geldi. Böylelikle dolmuşlarda koltuk sayısı için 3 alternatif oluşturuldu ve gelecek günlerde bu sayı net olarak karara bağlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber