Trabzon'da dolmuş sistemi değişiyor! Açıklamalar geldi...

Trabzon'da dolmuş sisteminin tamamen değişmesi konusunda Trabzon Şoförler Odası Başkanı ve Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Haber61'e konuştu.

Trabzon'da dolmuş sistemi değişiyor! Açıklamalar geldi...

Trabzon’da parayla dolmuşa binme sisteminin ortadan kaldırılacağının ve kartlı sisteme geçiş için çalışmaların yapıldığını duyuran Haber61 bugün konuyla ilgili olarak ilk ağızlardan önemli açıklamalar aldı.

BELEDİYE İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, projenin olduğunu doğrulayarak çalışmaların devam ettiğini söyledi. Haber61’e konuşan Usta , belediyenin de bu sisteme sıcak baktığını belirterek “2021 yılına kadar süre var. Bahsi geçen proje için birkaç firma ile de görüşmelerimiz oldu. Ekonomik durum göz önüne alındığında 100 Bin TL’lik araçların 150 Bin TL’ye çıktığını görüyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projede engelli vatandaşlarımızı da düşünerek uygulamadan yararlanmasını planlıyoruz. Gelecek günlerde belediye ile bu konuda yeniden toplantı yaparak konuyu gündeme getireceğiz” ifadelerini kullandı.

1 YILDIR ÇALIŞILIYOR

Dolmuş sisteminin tamamen değişmesiyle ilgili Akçaabat Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Abdullah Sevim de Haber61’e konuşarak 1 yıldan beri kartlı sistem ve yeni araçlarla ilgili çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Sevim “1 yıldan beri süren çalışmalar var. Erzurum, Erzincan, Adapazarı, İzmit ve İstanbul’da bu uygulamalar yapılıyor.” dedi.

Sevim düşünülen sistemi ise şöyle anlattı;

Akçaabat’ta 583 plaka ve 290 araç bulunuyor. Bunlar birleşecek ve 97 yarım otobüs ile elektronik kart sisteminde çalışacak. Ödeme konusunda havuz sistemi oluşturulacak ve otomatik ödeme ile anlaşılan bankalara para gönderilecek. Burada toplanan plaka sahiplerine eşit oranda bölünecek. Araç alma konusu ise en basit olanı. Çünkü önceliğimiz mevzuat konusu. Biz UKOME’ye gerekli raporumuzu sunduk.

Yeni araçlar, 25 kişinin oturabileceği , ayakta yolcu alınabileceği ve engelli rampasının da bulunacağı araçlar olacak. Zaten engelli rampası olma mecburiyeti 2018’in 7. ayında alınan kararla yürürlüğe girmişti. Ayrıca zaten 2020’nin sonunda 10 yaşını doldurmuş araçlar da taşımacılık yapamayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
62 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber