Trabzon'da derenin önüne kurulan trafo tepki çekiyor

Trabzon'da Derenin üzerinde elektrik trafosundan taşan sulan etrafı çamur deryasına çevirdi.

Trabzon'da derenin önüne kurulan trafo tepki çekiyor

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon önceki günlerde yağan aşırı yağmurlar nedeniyle bir çok bölgede su baskını yaşandı. Özellikle dere kenarlarına yapılan yapılar nedeniyle can kayıpları yaşanırken, yetkililer dere yataklarına bina yapılmaması, yapılan binaların yıkılacağı şeklinde uyarılar yaparken, Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan elektrik dağıtım şirketinin trafosu tepki çekiyor.

Elektrik dağıtım şirketinin elektrik trafosunu dere yatağının üzerine inşa ettiği görüldü. Orman Bölge Müdürlüğü’nün olduğu bölgede bulunan yapı, yoğun yağış anında bir çok tehlikeyi beraberinde getirmesinden korkuluyor.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli yağmur sonrası da dere yatağına kurulan trafo nedeniyle taşan sulan evlerin bahçe ve zemin katlarını çamur deryasına dönüştürdü.  Çevre binalarda bulunan vatandaşlar duruma tepki gösterirken “Burası elektrik trafosu. Derenin önünü kestiler. Bugün sadece oradan taşan sular nedeniyle çamurla mücadele ediyoruz. Yarın bu sular tekrar taşarsa ve elektrik suya karışırsa ne yapacağız. Oluşacak felaketin sorumlusu kim olacak”  ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber