Trabzon'da bilim teknoloji ve kültür şenliği başladı

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı Tübitak tarafından desteklenen Trabzon Bilim, Teknoloji ve Kültür Şenliği'nin açılışı gerçekleşti.

Trabzon'da bilim teknoloji ve kültür şenliği başladı

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırlanan ve 2021 çağrı döneminde Tübitak 4007 Bilim Şenlikleri'ni Destekleme Programı'na sunularak Tübitak tarafından desteklenmeye değer bulunan ‘Trabzon Bilim, Teknoloji ve Kültür Şenliği’nin açılışı bugün yapıldı.

Avni Aker Millet Bahçesi'nde düzenlenen Bilim, Teknoloji ve Kültür Şenliği'nin açılışına Trabzon valisi İsmail Ustaoğlu da katıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan 1. Vekili Atilla Ataman, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldılar. 

Proje sergisinde öğrencilerin yapılandırmacı yaklaşıma uygun olarak katılımcıların etkinliklerde aktif olduğu yaparak yaşayarak öğrenebilecekleri, bilimsel olguları keşfetmelerine olanak sağlayan, merak duygularını artıran ve eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcılık, teknoloji okuryazarlığı gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirerek bilim kültürünün, bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaştırılması, bilim-teknoloji-toplum arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla aktarılmasının amaçlandığı belirtildi.

1. etkinlik dönemi 21-26 Mart tarihleri arasında icra edilen Trabzon Bilim, Teknoloji ve Kültür Şenliği'nin 2. etkinlik dönemi 25-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında Trabzon Avni Aker Millet Bahçesi'nde gerçekleştiriliyor.


Trabzon Bilim, Teknoloji ve Kültür Şenliğinde açılış konuşmalarını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Bilim Şenliği'nin şehrimizde bilim kültürünün yaygınlaşması açısından büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Şenlikte okul öncesi çocuklarından doktora öğrencisine, öğretmenlerden sivil vatandaşlara 7'den 70'e toplumun her kesiminden 20 bin vatandaşımızın 4 gün boyunca 40 farklı bilim, teknoloji ve kültür içerikli atölye etkinliği ile buluşturulması hedeflenmektedir" dedi.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu'nun konuşmalarının ardından konuşma yapan Trabzon valisi İsmail Ustaoğlu, "Bugün burada yavrularımızın, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yapmış olduğu bilimsel çalışmaları hep birlikte görüyoruz. Bu çocuklarımız; ülkemizin ilerlemesinde, kalkınmasında, muasır medeniyetler seviyesine çıkmasında aktif rol alarak geleceğin Türkiye'sine mühürlerini vurup, imzalarını atacaklar. Her zaman söylüyoruz. Trabzon; eğitimde, sanatta, kültürde, sporda, hayatın her alanında ilkleri başaran, lider bir şehirdir. Her alanda öncü olan bu şehir istiyoruz ki bilimde de öncü olsun. İşte bunun için bu Bilim ve Teknoloji Şenlikleri önemli. Bu ortamın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, Bilim ve Teknoloji Şenliği'nin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi."

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu, Müdürümüz ve protol üyeleri ile birlikte toplumun her kesiminde her yaş grubuna uygun, bilim söyleşileri, müze gezileri, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, kodlama, robotik, resim sergisi, 3-D modelleme, tarım ve hayvancılık, sanat, drama, astronomi, fen bilimleri, zekâ oyunları, stratejik düşünme, tarih, yapay zekâ, gastronomi, siber güvenlik ve mekatronik içerikli etkinliklerin yer aldığı stantları ziyaret ederek öğrencilerle birlikte etkinliklere katıldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber