Trabzon'da Beyaz kod alarmı

Trabzon'da Hastanede Beyaz Kod alarmı verildi.

Trabzon'da Beyaz kod alarmı

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon'da hasta ile Doktor sekreteri arasında yaşanan tartışma sonrasında Beyaz Kod verildi.

Edinilen bilgiye göre Trabzon'da Ortahisar İlçesi 3. Nolu Erdoğdu Mahallesinde bulunan Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hasta ile Doktor sekreteri arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine Doktor Sekreteri Beyaz Kod verdi. Bunun üzerine Hastaneye polis ekipleri geldi. Polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonrasında taraftarın birbirlerinden şikayetçi olduğu öğrenildi.

BEYAZ KOD NEDİR?

Beyaz Kod sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için kullanılan acil durum yönetim aracıdır.  Sağlık çalışanları şiddet olaylarına maruz kaldıklarında yeterli müdahale ve dış güvenlik gücü desteği sağlanarak, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve gerçekleşen olayların analizinin yapılarak ilgili sağlık kurumuna özgü tedbirlerin alınması için çalışma yapılması amacıyla oluşturulmuş bir sistemdir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber