Trabzon'da bağırsak tümörüne ameliyatsız çözüm

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hastanın kalın bağırsağındaki tümör ameliyatsız şekilde çıkarıldı.

Trabzon'da bağırsak tümörüne ameliyatsız çözüm

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan  Gastroenteroloji Uzmanı Dr.Abdullah Murat Buyruk ve ekibi tarafından 71 yaşındaki hastanın makat bölgesini çepeçevre saran 7 cm çapındaki kalın bağırsak tümörü ameliyatsız ESD yöntemi ile olarak çıkarıldı. 

Buyruk yaptığı açıklamada "ESD (Endoskopik Submukozal Diseksiyon) yöntemi, erken evre yemek borusu, mide ve kalın bağırsak tümörlerinde cerrahi ile kıyaslandığında hastalar için daha az invaziv bir işlem olması ve de daha kısa hastane yatışı gerektirmesi nedeniyle uygulaması zor ancak etkili bir yöntemdir. Özellikle makat bölgesine yakın bağırsak tümörlerinin cerrahisi hem hekimler için hem de  hastalar için oldukça zor bir durumdur. Eğer tümör erken evrede ise bu bölgede ESD yönteminin uygulanması hastaları kolostomiden kurtarabilmektedir.  Bu açıdan bağırsak tümörü saptanan olguların cerrahi öncesinde ESD yöntemi açısından mutlaka bu açıdan deneyimli merkezlerce değerlendirilmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Ayrıca hastaneden yapılan açıklamada da hastane yönetimi ameliyatta emeği geçen doktor, hemşire ve personellere teşekkür etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber