Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 08 Kasım 2026 11:11

Trabzon’da 97 milyonluk dönüşüm başladı! O güzergâh yenileniyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Çömlekçi ile Reşadiye Kavşağı arasındaki güzergâhta cephe sağlıklaştırma çalışmalarını başlattı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Çömlekçi-Reşadiye Kavşağı Arası Cephe Sağlıklaştırma Projesi, 97 milyon 453 bin liralık ihale bedeliyle hayata geçiriliyor. Kent merkezinin tarihi ve ticari dokusunu korumayı hedefleyen çalışma kapsamında güzergâh üzerindeki binalarda kapsamlı düzenlemeler yapılacak.

Yaklaşık 20 bin metrekarelik alanı kapsayan projeyle hem tarihi yapıların mimari özelliklerinin korunması hem de diğer binaların dış cephelerinin belirli standartlara kavuşturulması amaçlanıyor.

TARİHİ BİNALARIN MİMARİ ÖZELLİKLERİ KORUNACAK

Proje kapsamında güzergâh üzerinde bulunan tescilli yapılarda cephe iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu binalardaki tadilat işlemleri, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayı doğrultusunda yapılacak.

Böylece tarihi yapıların mimari özellikleri korunurken dış cephelerinde gerekli düzenlemeler hayata geçirilecek. Kompozit kaplamalı binalarda ise mevcut dış cephe kaplamaları ve zemin üzerindeki malzemeler sökülecek.

TABELA, TENTE VE KLİMA ÜNİTELERİ YENİLENECEK

Çalışmalar yalnızca binaların dış cepheleriyle sınırlı kalmayacak. Güzergâh üzerindeki dükkânların tabela ve tente sistemleri de yeniden düzenlenecek.

Proje kapsamında yapılacak çalışmalar şöyle sıralandı:

  • Cephelerdeki eski kaplama ve zemin malzemeleri sökülecek.

  • Camlardaki filmler kaldırılacak.

  • Eski kutu harf tabelalar yenilenecek.

  • Kompozit yüzeylerdeki reklam ve etiket kalıntıları temizlenecek.

  • Dükkânların üzerindeki eski tenteler sökülerek standartlara uygun yenileri takılacak.

  • Mevcut yağmur olukları yenilenecek.

  • Klima dış üniteleri, belirlenen renk ve ölçülerde alüminyum mesh panellerle kapatılacak.

Yapılacak düzenlemelerle güzergâh boyunca daha bütüncül ve mimari açıdan uyumlu bir görünüm oluşturulması hedefleniyor.

BAŞKAN GENÇ: ŞEHRİMİZİN MERKEZİNE YAKIŞAN BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRACAĞIZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, projenin kent merkezinin estetik görünümü açısından önemli bir yatırım olduğunu belirtti.

Tarihi kimliği koruyarak şehrin görünümünü güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Genç, şu açıklamayı yaptı:

“Trabzon’umuzun tarihi kimliğini korurken şehrimizin estetik görünümünü de güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çömlekçi ile Reşadiye Kavşağı arasındaki güzergahta başlattığımız, 97 milyon 453 bin liralık yatırım bedeline sahip bu projeyle yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda cephe sağlıklaştırma çalışması gerçekleştireceğiz. Özellikle tarihi ve tescilli yapılarımızı koruma hassasiyetiyle ele alacak, diğer binalarda ise tabela, tente, cephe ve klima ünitelerine kadar bütüncül bir düzenleme yapacağız. Amacımız, şehrimizin merkezinde daha düzenli, estetik ve mimari açıdan uyumlu bir görünüm oluşturmak. Trabzon’un tarihi dokusuna sahip çıkarak kentimizin çehresini güzelleştiren yatırımlarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

Kaynak: Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!