Trabzon'da 400 muhtarın katılımı ile sempozyum - Canlı Yayın

Trabzon'da 400 Muhtarın katılımı ile Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede muhtarların rolü sempozyumu düzenlendi.

Trabzon'da 400 muhtarın katılımı ile sempozyum - Canlı Yayın

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon'da, "Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 35. Trabzon Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Muhtarların Rolü Sempozyumu" düzenlendi.


150'si Trabzon dışından toplam 400 muhtarın katılımı ile gerçekleşen sempozyuma Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Türkiye Muhtarlar Konfedarasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Alay Komutanı Jandarma Albay Halil Şen, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ve Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk ve muhtarlar katıldı.

Trabzon'da 400 muhtarın katılımı ile sempozyum

Sempozyumda açılış konuşmasını yapan Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, “Bu hastalığı bertaraf etmek için herkesin elini taşın altına koyacağına inanıyoruz.” dedi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu başkanı Hüseyin Akdeniz sempozyumda yaptığı konuşmada, “ülkemizin baş belası olan muhtarlarımızın mücadeledeki rolünü bugün konuşacağız. Dünyadaki gelişmelerden ülkemizde etkilenmektedir.  Uyum paketinde seçimle ilgili bir bölüm bize açılmış durumda. Küçük bir değişiklik yapılacak. 18 yaşında muhtarımızın olması bu toplumun daha çağdaş olması anlamına gelecektir. Bu toplumun daha iyi bir seçim kampına ihtiyacı olduğunu belirtmek istiyorum. Birleşik oy pusulasını kullanılmasını da arzu ederiz. Önümüzdeki günlerde bu yasa taraşını meclis gündemine gelecek. Bizim arzumuz birleşin oy pusulası ile Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi seçime katılmaz.” şeklinde konuştu.
 
Trabzon'da 400 muhtarın katılımı ile sempozyumOrtahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç konuşmasında, “Bizler belediye başkanları olarak, muhtarlar ve bütün devlet kademeleri olarak çok önemli bir konuyu istişare edeceğiz. Şuanda istişare edeceğimizi alan toplumda görünmeyen bir alandır. Görünen alanda mücadele etmek kolaydır. Ama biz görünmeyen bir alanda mücadele ediyoruz. Suç ile alenileşen eylem adli yargıya intikal eder. Ama biz suç oluşmadan bütün unsurlar olarak öyle müşterek bir çalışma ortaya komalıyız ki uyuşturucu ile mücadelede başarılı olalım. Gençlerimizin bu yola düşmesi kolay olur. Onları düşmeden kurtarmalıyız. Şuanda istatistiklere göre Avrupa2da hayatında bir kez uyuşturucu kullananların oranı yüzde 18dir. Bizde ise bu rakam yüzde 1.5 dur. Bu çok önemlidir.  Burada manevi açı ön plana çıkıyor. İşin bir de sosyal yönü vardır. Buralar mahallelerdir. Burada da iş muhtarlarımız düşüyor. Çalışma arkadaşlarımı muhtarlarımızla daha iyi iletişim ve çalışma içine girersek bunu önlemek adına önemli bir adım atmış oluruz. Hepimiz gelecek neslin iradesini düşünmek zorundayız. Bu düşüncenin sağlıklı temellere oturması içinde böyle önemli bir toplantının şehrimizde yapılması çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu yaptığı konuşmada, “gerçekten uyuşturucu konu hepimizin karşı karşıya gelebileceği bir konu. Güçlü bir gelecek inşa etmek istiyorsak sağlıklı bireylere sahip olmamız gerekiyor. Geleceğimizi kurtarmak ve büyük Türkiye’yi kurmak istiyorsak uyuşturucu ile mücadele etmek konusunda güçlü bir irade ortaya koymamız lazım. Bu bilginin sağlıklı bir şekilde alınması ve ilgili makamlara iletilmesi konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Muhtarlarımız o mahallede yaşamaya devam edecek. Muhtarlarımız görev sonrasında o madde bağımlısı arkadaşlarla aynı mahallede yaşanamaya devam edecek. Trabzon’da uyuştu8rucu konusunda ciddi mesafeler alındı. Geleneksel anlamda rahatlık var. Esrardan otta bir şey olmaz. Her şey onlarla başlıyor. Arkasından Bonzai geliyor, kimyasallar geliyor. Sonra eroin geliyor ve arkasından kaybedilen bir gençlik geliyor. Biz sizler için buradayız. Uyuşturucu kullanan kişi bilinçli olmadığı için her türlü eyleme başvurabiliyor. Biz ülke olarak uyuşturucuyu bitirir ve ya azaltırsak su konusunda da azalma olacak. Şimdiye kadar bulunduğu yerdeki adliye ile Cumhuriyet Başsavcısı ile irtibat kurmayan muhtarım varsa gitsin benim adımı versin. Biz sizler için buradayız” dedi.

Trabzon'da 400 muhtarın katılımı ile sempozyum

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuşmasında, “burada çok güzel bir birlikteliği görmekteyiz. Biz 692 muhtarımızı çok seviyoruz ve onları mesai arkadaşımız olarak kabul ediyoruz. Ben sağlık Müsteşarlığı yaparken bu uyuşturucu ile çok uğraştım. Bizde bağımlılıkla mücadele etmek için yeni bir merkezi hayata geçirdik. Tedavi muhakkak lazım ama sonuç alıcı yönde yüzdelik oranı çok az. Diyanetimiz bunları işlerken Milli Eğitimimizde okullarda bu mücadeleye katkı veriyor. Gençlerimizin uyuşturucudan uzak olacak şuuru ahlakı, eğitimi kazanarak yetişmeliler. Muhtarlarımız bizim gözümüz kulağımız. Geleceğimiz en başta sizlerin elinde Allah yardımcınız olsun” şeklinde konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, “İki kız çocuğu annesi olarak gelecek nesillerimizi iyi yetiştirmek adına çok önemli bir toplantı. Çok önemli bir mücadele bu mücadele. Bu bağımlılığın suçlarda çok etkili olduğunu görüyoruz. Demokrasimizin en küçük birimi ve toplumun kılcal damarlarına nam salan muhtarlarımızın burada edineceği bilgiyi kendi mahallelerinde uyuşturucu ile mücadele anlamında katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. Bir durumu belirtmek istiyorum. TBMM’de yüzde 15 kadın seçilmiş vekil oranımız varken seçilmişlerin en küçüğü olması ve en fazla olabileceğini düşündüğümüz muhtarlıklarımızda kadın sayısının çok az olduğunu belirtmek istiyoruz. Trabzon’da 692 muhtarımızın 3’ü kadın. İnşallah bunları daha da artırırız” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrasında Uyuşturucu ile ilgili olarak bir sunum yapıldı.

Sunum sonrasında konuşma yapan Trabzon Valisi Yücel Yavuz “Bu son derece anlamlı bir faaliyet. Geziler yapıyorlar ve böyle güzel bir organizasyonla da taçlandırıyorlar. Hep beraber bu konu ile mücadele konusunda hemfikiriz. Sizler anayasada yeri olan yerelde vatandaşımızın seçerek görev tevdi ettiği mesai arkadaşlarımızsınız. Unvanınızın sağladığı görev ve yetki ile etrafınız olan her şeyden sorumlusunuz. Muhtarlık müessesesinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Sizler sorumlusunuz. Hiç kimse sorumluluğu başkasına atmasın. Benim sorumluluğum neyse sizlerde benim mesai arkadaşlarım olarak mesulüz, sorumluyuz. Burada çocuklarımızın gençlerimizin karşı karşıya olduğu sorunu biliyoruz Önemi olan oraya gelmemek. Bunun nasıl olduğunu hangi mekanlarda ve ortamlarda zafiyetin ortaya çıktığını biliyoruz. 80 Milyonuyla ülkemiz ve bu güzel memleketimiz. 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Mehmetçiklerimiz mücadele ediyor. Daha öncede ediyorduk. 15 Temmuz’da hain bir girişimle karşı karşıya kaldık. Toplumda milli birlik ve beraberliğimizi geliştirerek bu tür sorunları aşacağız. Emeği geçenlere ve katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz konuşması sonrasında plaket töreni yapıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber