Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 27 Ekim 2026 16:45 Güncellenme tarihi: 27 Ekim 2026 16:45

Trabzon'da 4 bin işçi öngörülen yeni sanayi hamlesi! Arsa satışı için tarih verildi

Trabzon’da Araklı Tekstil İhtisas Organize Sanayi Sitesi’nin karma OSB’ye dönüştürülmesi için hazırlık yapılıyor. Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi, arsa tahsislerinin 2027’nin ilk 6 ayında başlamasının planlandığını belirterek, bölgede en az 2 bin kişilik istihdam hedeflediklerini açıkladı.

Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Araklı Belediyesi iş birliğinde, Araklı Organize Sanayi Sitesi’nin farklı sektörlere açılması için çalışma yürütülüyor. Tekstil ağırlıklı yapının karma organize sanayi bölgesine dönüştürülmesi kapsamında altyapı ve imar planlarına yönelik hazırlıkların yapılması, ardından yatırımcılara arsa satışı planlanıyor.

Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi, karma OSB’de yer alacak sektörlerin belirlendiğini ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından onay alınacağını söyledi.

ARAKLI OSB’DE YENİ SEKTÖRLER YER ALACAK

Karma organize sanayi bölgesinde makine üretimi, kimya, savunma sanayi, tıbbi aromatik bitki işleme ve takviye gıda gibi alanlarda üretim yapılması hedefleniyor. Dört ana sektörün NACE kodlarının belirlenmesi ve imar planlarının hazırlanmasının ardından yatırımcılara arsa tahsisi yapılması öngörülüyor.

Kararın tekstil sektöründe yaşanan olumsuzluklar nedeniyle alındığını belirten Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Tekstil Araklı Organize Sanayi Sitesini (OSB) karmaya çevirdik. Karma Organize Sanayi Sitesi’nde olabilecek sektörleri belirledik. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvurup onayını alacağız. Makine üretimi, kimya, savunma sanayi, tıbbi aromatik bitki işlemesi ve takviye gıda gibi dallarda üretimler yapılacak. Türkiye’de tekstilde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle böyle bir karar aldık. Karmada da bütün branşların olmasından çok belli başlı sektörleri davet edeceğiz.”

ARSA TAHSİSLERİ 2027’NİN İLK 6 AYINDA BAŞLAYACAK

Projenin takvimine ilişkin bilgi veren Başkan Çebi, yaklaşık 18hektarlık arsa tahsislerine 2027 yılının ilk yarısında başlanmasının planlandığını belirtti. Sanayicilerin uygun bedellerle arsa alarak kendi binalarını yapmaları ve fabrikalarını kurmaları hedefleniyor.

Çebi, süreci şu sözlerle anlattı:

“2027 yılının ilk 6 ayında arsa tahsislerine başlayacağız. Uygun bedelle sanayicilere arsa satılarak binalarını yapıp fabrikalarını kuracaklar.”

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!