Trabzon'da "12. Uluslararası Sanat Günleri" başladı. Foto Haber
111
Trabzon'da 12 Hazirana kadar sürecek olan "12. Uluslararası Sanat Günleri" başladı.
211
Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla Trabzon Sanatevi tarafından düzenlenen "12. Uluslararası Sanat Günleri" başladı.
311
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Trabzon Sanatevi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, sanat günlerine katılan dost ve kardeş ülkelerin sanatçılarına teşekkür etti.
411
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de Atatürk'ün sanata ve sanatçıya önem veren kişiliğe sahip olduğunu belirterek, Sanat Günleri'nin 12 yıldır düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
511
Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç da sanatın tüm renklerini bir araya getiren Uluslararası Sanat Günleri'ni daha kapsamlı ve uzun soluklu düzenlemek istediklerini vurgulayarak, "Bu konuyu kentimizin sahiplenmesini istiyoruz. Trabzon Sanatevi, Trabzon'un kültür ve sanatla donanmış gerçek yüzünü ortaya çıkarma gayreti içindedir. Sanat Günleri'ne katılan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.
611
Konuşmaların ardından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ataman, Genç ve beraberindekiler, Sanatevi'nin bahçesinde bulunan stantları gezerek el sanatları ürünleriyle ilgili bilgi aldı.
711
Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın konser verdiği açılış törenine İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Hossein Saberi ve sanatçılar da katıldı.
811
Türkiye'nin yanı sıra Afganistan, Azerbaycan, İran, KKTC ve Özbekistan'dan sanatçıların yer aldığı etkinlik kapsamında resimle el sanatları sergileri, dinleti, söyleşi, imza günü, film gösterimi, konser gibi programlar organize edilecek.
911
12. Uluslararası Sanat Günleri, 12 Haziran'da sona erecek.
1011
1111