Trabzon'da 10 öğretmen drama eğitimi aldı

Trabzon Ülkü İlkokulu'nda 10 öğretmen yaratıcı drama eğitimi aldı.

Trabzon'da 10 öğretmen drama eğitimi aldı

Ülkü ilkokulu öğretmenleri (10 Öğretmen) 19-30 Haziran 2016 tarihleri arasında Makedonya Üsküp te öğrenme ortamlarını zenginleştirme kapsamında yaratıcı drama eğitimlerini tamamladı.  
 
 Okul Müdürü Yusuf Vehbi Bayraklı ve Proje koordinatörü Abdullah Kul Ülkü İlkokulunun eğitim kalitesini artırmak için yeni projeler hazırladıklarını ifade ederek şu ifadelere yer verdiler;

“Gerçekleştirilen okul ziyaretleri ile kültürel ve mesleki alanda gelecekte işbirliği yapma zeminleri oluşturuldu. Balkanlardaki tarihsel arka planımızla ilgili farkındalık artırıldı. AB düzeyinde kültürel çeşitlilik kapsamında canlı deneyimler yaşandı ve gözlemler yapıldı. Makedonya eğitim sistemi ile öğrenme ortamlarında drama yönteminin kullanılması ilgili gözlemler yapıldı.  Oyun temelli ve yaparak yaşayarak öğrenme alanındaki yenilikçi çalışmalar yerinde incelendi. Yenilikçi ve yaratıcı öğrenme yöntemleri konusunda önemli ve kalıcı kazanımlar edinildi. Katılımcıların proje hazırlama ve uygulama bilgi ve deneyimleri güçlendi. Kurum içi işbirliği, dayanışma, eleştirel düşünme, karar verme ve kendine özgüven becerileri güçlendi. Edinilen bilgi ve beceriler ile yapılan gözlemlerin meslektaşları ile etkin bir şekilde paylaşımı isteği güçlendi. Edinilen bilgi ve becerilerin ülkemizdeki okullarda yaygınlaştırılması için yazılı ve görsel bir kitapçık hazırlandı. Edinilen bilgi ve becerileri Hizmet içi eğitim kurs ve seminerlerinde meslektaşlarımızla paylaşmak, projenin yaygınlaştırılmasına katkı vermek ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla eğitim görevlisi olarak görev almak için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli başvurular yapıldı.

Ayrıca Üsküp Gostivar ilçesi Yukarı Banisa köyünde Trabzonsporlu taraftarlarımızla bir araya gelindi. Köyün en önemli iki sokağına Çanakkale ve Trabzon adının verildiği görüldü.

Bu son hareketlilikle birlikte 30 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirilen Yaratıcı Drama konulu projemiz tamamlanmıştır. Öğrenme ortamlarını zenginleştirme kapsamında edinilen bilgi, beceri ve deneyimlerin öncelikle Ülkü İlkokulunun mesleki ve kurumsal kapasitesine ve ülkemiz eğitim öğretim sistemine olumlu etkileri son derece güçlü olacaktır.

Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans,https://www.ua.gov.tr) yürütülen Gençlik Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir.”




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber