Trabzon'da 1 haftalık suç raporu yayınlandı

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde yapılan operasyonlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Trabzon'da 1 haftalık suç raporu yayınlandı
Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nce 1 hafta içerisinde yapılan denetlemelerde 1557 araç sürücüsüne toplam 342.503 TL ceza kesildi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde yapılan kontrol ve operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yayınladı. Açıklamaya göre, çok sayıda araç,işyeri, eğlence mekanları, hassas bölgeler, suçluların barınabilecekleri metruk bölgeler gibi yerlerde yapılan denetimlerde 9.902 şüpheli şahıs incelenerek 248 yabancı uyruklu şahsın detaylı denetimi yapıldı. 

Kontroller sırasında 3 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 45 adet mermi , 3 adet kayıt dışı kuru-sıkı tabanca, yaklaşık 21 gram uyuşturucu madde, 669 adet Ecstasy hap , 7 adet sentetik ecza maddesi , 22 litre Kaçak içki, 1 adet tombala makinesi ve 49 adet oyun kartı , yaklaşık 2.180 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Bununla birlikte, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün, Trabzon işadamı ve esnaf yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden, 11'i adli kontrol ve Yurtdışı çıkış yasağı ile serbest kalırken 7 kişi ise tutuklandı. Yine FETÖ operasyonları kapsamında 9 kişi gözaltına alındı. 

Ayrıca, fuhuş ve diğer suçlara yönelik yapılan uygulamalar sırasında, yabancı uyruklu 5 kişi için sınır dışı işlemleri başlatılırken, işletmeye uygun olmayan 1 otel apart  hakkında yasal işlem başlatıldı. Yapılan aramalarda arama kaydı olan 68 şahıs yakalanırken, kamu düzenini bozan 109 şahsa ise Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapılmıştır.

Hırsızlık, uyuşturucu kasten yaralama dolandırıcılık, kumar ,6136 sayılı kanuna muhalefet gibi suçlar başta olmak üzere 41 olay aydınlatılarak 42 şüpheli şahıs yakalandı. 

Kent genelinde yapılan trafik denetimlerinde 6.230 araç ve sürücüsü kontrol edilerek 1557 araç sürücüsüne toplam 342.503 TL ceza kesilerek 135 Araç trafikten men edildi. Ayrıca, çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 21 araç sürücüsü ile 43 ticari araç hakkında idari işlemler yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber