Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Trabzon Üniversitesi (TRÜ) iş birliğiyle yürütülen İŞKUR Gençlik Programı, üniversite öğrencilerine eğitim hayatlarını sürdürürken iş deneyimi kazanma imkânı sunuyor.
Program kapsamında iki üniversitede toplam 1.790 öğrenci için kontenjan ayrılırken, katılımcılara günlük ödeme ve sigorta desteği sağlanacak.
KTÜ VE TRÜ İÇİN KONTENJANLAR BELLİ OLDU
İŞKUR Gençlik Programı kapsamında üniversitelere ayrılan kontenjanlar şöyle:
-
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ): 1.370 öğrenci
-
Trabzon Üniversitesi (TRÜ): 420 öğrenci
BAŞVURULAR 30 EKİM’E KADAR SÜRECEK
Programa başvurular 26-30 Ekim 2026 tarihleri arasında yapılabilecek. Öğrenciler başvurularını guc.iskur.gov.tr adresinden veya İŞKUR Mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecek.
GÜNLÜK 1.375 TL ÖDEME YAPILACAK
Programa katılan öğrencilere, katılım sağladıkları her gün için 1.375 TL ödeme yapılacak. Öğrenciler programa haftada en fazla üç gün katılabilecek.
Program süresince katılımcılar, genel sağlık sigortasının yanı sıra iş kazası ve meslek hastalığı sigortası kapsamına da alınacak.
KURA TARİHLERİ VE YERLERİ AÇIKLANDI
Program kapsamında yapılacak kura çekimlerinin tarihleri ve yerleri de duyuruldu.
-
Karadeniz Teknik Üniversitesi: 3 Kasım 2026 Salı, saat 10.00 – Atatürk Kültür Merkezi
-
Trabzon Üniversitesi: 4 Kasım 2026 Çarşamba, saat 14.00 – Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi
Programla üniversite öğrencilerinin eğitimlerine devam ederken iş deneyimi kazanmaları ve mesleki becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor.