Trabzon cezaevinde intihar eden gencin ailesine  tazminat ödenecek

Trabzon'da cezaevinde intihar eden oğlu için açtığı hukuk savaşını kazandı.

Trabzon cezaevinde intihar eden gencin ailesine  tazminat ödenecek

Trabzon’da bir babanın cezaevinde intihar eden oğlu için verdiği hukuk savaşı sonuçlandı. Mahkeme adalet bakanlığını suçlu buldu! Ailesini 70 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Mahkemenin ayrıca maddi tazminatı reddetmesinin gerekçesini tuhaf bir şekilde anlattığı görüldü. Avukat mahkemenin hükmettiği tazminatı  az buldu, karara itiraz etmeye hazırlanıyor! 

KENDİNİ ASTI

Çeşitli suçlardan Trabzon Bahçecik Mahallesi’ndeki E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan 35 yaşındaki mahkum Emre Kambur, 2018 yılının Temmuz ayının 7. Günü, koyulduğu hücresinde kendini asarak intihar etti. 

BABA PEŞİNİ BIRAKMADI 

İntihar sonrası baba Aydın Kambur, olayı mahkemeye taşıyarak hukuk savaşı vermeye başladı. Acılı baba, “Oğlum kendini öldürecek biri değildi. Oğlumu intihara kimler sürükledi? İhmaller var. Bulunmasını istiyorum” dedi. 

KOĞUŞTA DARP HÜCREDE İNTİHAR

Aydın Kambur’un avukatı Burak Burma, intiharın nasıl olduğunu, neden koğuştan hücreye atıldığını, araştırarak en ince ayrıntısına kadar kalınca bir dosya hazırladı ve Trabzon İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Yapılan incelemede koğuş arkadaşıyla kavga etti belirlendi.

BENİ BURADAN GÖNDERİN!

Kavga sonrası Emre’nin bir hücreye tek başına koyulduğu intiharın o hücrede meydana geldiği belirlendi. Hatta olay sonrası ve öncesi Emre’nin cezaevi yönetimine “Beni buradan gönderin, hatta masraflarını bile ben kendi cebimden karşılarım. Beni buradan alın” diyerek dilekçe yazdığı mahkemeye delil olarak sunuldu. 



AVUKAT BURMA; MAHKUMUN YAŞAM HAKKI İHLAL EDİLDİ

Avukat Burak Burma, Trabzon İdare Mahkemesi’nde açtığı dava sonrası Emre’nin ailesinin manevi tazminat almaya hak kazandığını ifade ederek, “Cezaevi idaresi mahkumu yaşam hakkı, bedel ve ruh bütünlüğünün korunması için her türlü denetim ve gözetim hükümlülüğünü yerini getirmesi gerekirken bunu ihmal ediyor. Adalet Bakanlığına karşı açtığımız davada haklı bulunduk. Bir nebze olsun ailenin acısını dindirmek istedik.” dedi.

İTİRAZ EDECEĞİZ PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ 

Hukuk savaşından vazgeçmeyecelerini ifade eden Avukat Burak Burma, “Burada müvekkilimin acısı büyük. Oğlunu kaybetmiş, lakin verilen mahkumiyet çok bir şey ifade etmiyor. Yeniden karara itiraz edeceğiz. Emre koğuşta biriyle kavga ediyor. Sonra canıyla ilgili endişesi varki el yazısıyla yazdığı dava dosyamızda da bulunan dilekçeler yaşıyor. Cezaevi yönetimi ‘beni buradan gönderin’ dilekçelerine kayıtsız kalıyor. Sonra hücrede intihar edebilmesi bile ihmalin bir sonucudur. Nasıl intihar edebiliyor? İntihara onu kimlerin sürüklediği ortaya çıkmadı, çıkarılmadı.. 3-4 defa dilekçe verdi. Neden dikkate alınmadı? Bu sorular hala cevap bulmadı. Biz hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

KARDEŞLERE 10 ANNE BABAYA 50 BİN 

 Trabzon İdare Mahkemesi, Adalet Bakanlığını kardeşlere 10’ar bin, anneye 25 bin babaya 25 bin olmak üzere toplam 70 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Haber61/Haber Servisi - Özel Haber - Levent USTABAŞI

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler