Trabzon Büyükşehir'den iddialara yanıt! Son 2 ayda 278 işçi...

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, son 2 ayda 278 kişinin işe alındığı iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Trabzon Büyükşehir'den iddialara yanıt! Son 2 ayda 278 işçi...

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, son 2 ay içinde 278 kişinin işe alındığı yönündeki iddiaları yalanladı.

İddiaların gerçek dışı olduğunu ifade edilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı;

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yönelik yerel bir gazetede yer alan “Büyükşehir’e son iki ayda 278 işçi doldurdu” başlıklı mesnetsiz, gerçeği yansıtmayan iddialarla ilgili kamuoyunun doğruları öğrenmesi adına açıklama yapmak gerekliliği doğmuştur.
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

TRABİTAŞ’TA ASKERDEN DÖNEN 3 KİŞİ GÖREVE BAŞLADI

“Söz konusu haberde TRABİTAŞ’a 200 işçi alındığı iddiaları yer almaktadır. Fakat TRABİTAŞ’a Ekim 2023 tarihinden itibaren yeni personel alınmamış olup, askerden dönen 3 personel yasa gereği işe dönüş yapmıştır.

TRABEL’E 35 KİŞİ ALINDI

Haberde yine Büyükşehir Belediyesi iştirakleri arasında yer alan TRABEL ve TURKUAZ şirketlerine 78 kişi alındığı ifade edilmiştir. TRABEL’e 2023 Aralık ayından itibaren ihtiyaca binaen 35 kişi başlamış olup, TURKUAZ’a ise işçi girişi yapılmamıştır. Belediye iştiraki 5 şirketten toplam 10 kişi ise emekliye ayrılmıştır.

278 SAYISINI İSPATLA YÜKÜMLÜDÜR

TRABİTAŞ’a ve TURKUAZ’a yeni personel alınmadığı, TRABEL’e ise 35 personel alındığı gerçeği ortadayken; söz konusu gazete, 9 sütuna verdiği manşette yer alan ‘278’ sayısını ispatla yükümlüdür. Sonuç olarak; aynı yayın organı tarafından Başkan Zorluoğlu göreve geldiği ilk günden itibaren başlatılan ve düzenli olarak devam ettirilen linç ve karalama kampanyasını kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. ”

Halkımızın bilgisine saygıyla sunulur.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber