Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden flaş karar! Turizm zabıtası için harekete geçildi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu açıklamalarda bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden flaş karar! Turizm zabıtası için harekete geçildi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Haber61 TV'de "Editör Masası" programında Gazeteci Osman Şişko'nun sorularını yanıtladı.

Başkan Zorluoğlu, Trabzon'daki turizm sektörü ve sorunlarıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini, turizm zabıtasının faaliyete geçirilmesinin gündemde olduğunu açıkladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

"DEĞERLENDİRME YAPILACAK"

Turizm konusunda yeni sezon için önlemler alınacak. Turizm sezonu biter bitmez, bu sezonun verilerini ve sorunlarını masaya yatıracağız. Tüm bileşenler ile birlikte değerlendirme yapacağız. Çözüm ve tedbir konusunu konuşacağız.

"TURİZM ZABITASI KURMA PLANIMIZ VAR"

Trabzon ciddi bir turizm şehri, ciddi bir potansiyeli var ancak yanlış uygulamalar zarar veriyor. Gerçek anlamda işini düzgün yapanları korumak gerek, yatırım yapanların hukukunu korumak gerek. Bu işi kaçak ifa edenlerin önlenmesi ve kayıt altına alınması gerek. Ev kiralanabilir ama bunun yasal yapılması gerek. Sisteme dahil olsun, rekabet edilebilir olsun. Turizm Bakanlığı da bir kanun hazırlığı içerisinde.

Bir turizm zabıtası kurma planımız var. Talimat verdik, yeni sezon için bunu planlıyoruz. Sümela, Meydan, Uzungöl gibi yoğun noktalarda bunların görev yapmasını istiyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler