Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu açıkladı! İşte zam oranı ve en düşük maaş

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın katılımıyla Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

İmza töreninde konuşan Başkan Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı;

"2381 ÇALIŞANIMIZ BU SÖZLEŞMEDEN ETKİLENECEK"

Büyükşehir Belediyemiz ile Hizmet İş Sendikası arasında mutabakata vardığımız Toplu İş Sözleşmesi vesilesi ile bir araya geldik. Başta Değerli Genel Başkanımız Mahmut Bey olmak üzere, şehrimize gelen kıymetli yöneticilerine hoş geldiniz diyorum.

Bir süredir yetkili çalışanlarımız ile yetkili sendika arasında yapılan görüşmeler neticesinde sözlü mutabakata varmıştık. Şimdi bunu imza altına alarak resmen sözleşme sürecini tamamlamış olacağız. Bizim 6 şirketimizde 2381 çalışanımız var bu sözleşmeden etkilenecek olan. Sözleşme süresi 18 ay olacak. 2024 Aralık'ın sonuna kadar sürecek. Sözleşme hükümleri gereği 6 ayda bir arkadaşlarımız ile yeniden bir araya geleceğiz, işçi ve belediye imkanları değerlendirecek ve revize edilecek.

"ÜCRET ARTIŞI %61 ORANINDA OLACAK"

Ekonomik imkanlarımızı maksimum düzeyde zorlayarak enflasyon üstünde bir zam yapma kararı verdik işçilerimize. Enflasyon üstünde bir refah payı olarak %61 oranında tüm şirketlerdeki personelimize ücret artışı yapma kararı verdik.

zorluogludan-zam-aciklamasi-2.jpg

"EN DÜŞÜK MAAŞ 18 BİN LİRA"

Aralık ayında yine bir araya geleceğiz. Ülkenin ekonomik durumuna göre, belediyemizin imkanlarına göre, bütün gücümüzle çalışanımızın ücretlerini yeniden değerlendirmiş olacağız.

En düşük işçi ücretimiz 18 bin TL civarına çıkmış olacak. Çalışanımızın mutlu olması demek hizmetlerimizin daha kaliteli olması demek. Çalışanlarımızın yüzünün gülmesi hizmetlere olumlu yansıyor. Ekonomik olarak biz de Büyükşehir Belediyesi olarak ferahlıkta değiliz. Aklımızdaki projeleri birkaç ay içinde hayata geçirdiğimizde biraz daha rahatlamış olacağız.

"İŞÇİLERİMİZE KURBAN VE RAMAZAN'DA 12 İLAVE İKRAMİYE VERECEĞİZ"

Tüm hizmetlerde bu yatırımlarının arkasında olanlar işçi kardeşlerimiz var. Otogarından Ganitası'na kadar. İşçi kardeşlerimizin alın terleri var. Takdir ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Hizmet-İş Genel başkanımla Van’dan başlayan bir hukukumuz var. Bugün ki sözleşmenin de üzerine çıkmak istiyoruz. Kurban ve Ramazan Bayramı ile ilgili ilave bir artış sağlayacağız. Hizmet-İş böyle bir talepte bulundu. İşçilerimize Ramazan ve Kurban Bayramında toplam 12 ilave ikramiye vereceğiz. Hayırlı olsun.

"SORUNLARLA MÜCADELE EDERİZ ÇALIŞANLARIMIZ MUTLU OLSUN"

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ise "Hem emek ve alın teri mücadelesinde bulunmuş, bunun içinden gelen biri olduğu için başkanımızı iknaya gerek yok. Hak iş olarak sendikamız olarak da olağanüstü bir dönem durumu var. Olağanüstü bir dönemin, yüksek enflasyon hepimizin canını yakıyor. Trabzon’a has bir şey değil. Dünyada da ciddi krizler var. İhracatta yaşanan sıkıntılar her alana yansıdı. Krizlerin geçici olduğunu düşünüyor. Türkiye’nin dinamiğine inanıyoruz. Memurlar için açıklanan rakamlar, toplu sözleşme öncesi iyileştirilmelerine güveniyoruz. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeye inanıyoruz.

"BU TABLO MUTLAKA DEĞİŞECEK"

Elbette ciddi sorunlar var. Trabzon’da da sıkıntılar var. Yapılan hizmetlere de bakıyoruz. Ciddi şekilde katkı veriliyor. Ama imkânlarda sıkıntı. Hizmetlerin yapılmasında zorluk çıkıyor. Bütün sorunlar var ama mücadele ederiz. Çalışanlarımız mutlu olsun. 16 milyon çalışan işçimiz var. Bunların sadece 2 milyonu sendikalı, 1 milyonu kamuda çalışıyor. Diğer bir milyon ise özel sektör. Geriye kalan 13 milyon sendikasız. Güzel hizmetlere imzala attık. Murat Bey’in ciddi bir emeği çabası var. Şartların iyileştirilmesi konusunda çalışıyoruz. Mutlaka yerel yönetimlere destek verilmeli. Hizmetleri aksatmayan tüm arkadaşlardan Allah razı olsun. Sözleşmeyi imzalayacağız. Bu tablo kalıcı değil mutlaka tablo değişecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber61 Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler