Trabzon Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvurusunda karmaşa

Vatandaşlar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin alım yaptığı kadrolar için başvurularını yaparken diploma konusunda sıkıntı yaşandığı belirtildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvurusunda karmaşa

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin memur ve işçi alımı için açtığı kadrolara başvurular sırasında bazı sıkıntılar yaşandığı iddia edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde memur alımı yapılacağını açıklamıştı. Yapılan açıklamada 82 itfaiye eri ve 88 zabıta alınacağını duyurulmuştu. Alımlar için başvurular dün itibariyle başlarken vatandaşlar ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren belediye binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Başvuru sırasında bekleyen vatandaşlar , yaşanan sıkıntılar nedeniyle isyan etti. Başvuru şartları arasında yer alan diploma aslının noter onaylı fotokopisi olması gerektiği maddesi en çok zorluk çıkaran konu olduğu belirtildi. Bilindiği üzere artık E-devlet üzerinden tüm resmi evraklar gibi kare kodlu diploma belgesi de alınabiliyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin sınav sonuç belgesini kare kodlu olarak kabul ettiği, E- devlet'ten alınan resmi evrakı ise kabul etmeyerek diplomanın aslı ve noter onaylı fotokopisini talep ettiği iddia edildi.  Bu durum başvuru yapan bir çok vatandaşı zor durumda bırakırken, konuyla ilgili sosyal medyada bir çok şikayet konusu oluştu. 

Ayrıca belediye önünde yaşanan uzun kuyruklarda da Trabzon dışından gelerek başvuru yapmak isteyenlere öncelik tanındığı, Trabzon'da yaşayanların evlerine gidip daha sonra gelmeleri istendiği öne sürüldü. Başvuru sırasında bulunan vatandaşlar "Diğer illerdeki belediyelerin iş başvurularında o ilde en az 1 yıl yaşama şartı konulurken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri biz Trabzon'da yaşayanlara evimize gitmemizi söylüyor. Saat 08.00’den 18.00’e kadar sıra bekledik sonra da “Trabzon’da yaşayanlar evlerine gitsin” dediler. Bu Trabzonluların sahipsizliğini gösterir.” diyerek isyan etti.

Öte yandan konuyla ilgili bir çok forumda vatandaşlar ilana yönelik eleştirilerini bu şekilde dile getirdi;

Trabzon Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvurusunda karmaşa

Trabzon Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvurusunda karmaşa

Trabzon Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvurusunda karmaşa

1

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler