Trabzon Büyükşehir Belediyesi ithalat yapacak! Hammadde için teminat onayı

Trabzon büyükşehir Belediyesi asfalt hammaddesi ithal edecek.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ithalat yapacak! Hammadde için teminat onayı

Trabzon büyükşehir belediyesi Şubat ayı meclis toplantıları devam ediyor. Toplantıya Murat Zorluoğlu başkanlık etti. 

Toplantının bugünkü oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 2 madde ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen 15 madde görüşülerek karara bağlandı. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt hammaddesi ithalatı yapabilmesi için gerekli izinler alındı. İthalatın yapılabilmesi için de TRABİTAŞ’ın bankalardan 2 Milyon TL'lik bir teminat mektubu alması gerektiği belirtilip meclisten yetki istendi.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin söz alıp "İlk kez böyle bir teminat mektubuna onay istendiğini gördüm. Şirketin bütçesini biz onaylamıyoruz. Ama teminat mektubu için yetki isteniyor." ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu ise cevaben "bu ilk kez istenen bir şey. Asfaltın hammaddesinin fiyatları çok yükseldi. Biz önemli bir işe imza attık. Daha önce ya devletin birimlerinden ya da aracı kurumlardan alıyorduk bu hammaddeyi. Biz ithalat için bu izni bakanlığımızdan aldık. Asfalt giderlerini azaltmak için çok önemli. Biz kendi ihtiyaçlarımızla beraber ilçe belediyelerinin de ihtiyaçlarını gidereceğiz. Azalan maliyetlerle beraber 2022 yılında daha fazla bir asfaltlama yapacağız nasipse. Teminat mektubuna gelince Bu bankaların mevzuatından kaynaklanıyor. Hukuken meclis kararı gerekiyor. 2015 yılında daha önce teminat mektubu izni vermiş meclisimiz. Borçlanma için meclisten onay gerekiyor. Teminat mektubu da bir nevi borçlanmadır ve meclisimizden onay gerekiyor" ifadelerini kullandı.  

Madde oylama sonunda kabul edildi ve teminat onayı alındı.

Haber61 - Haber Servisi - 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ithalat yapacak! Hammadde için teminat onayı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ithalat yapacak! Hammadde için teminat onayı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber