Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde muhalefetten ilk öneri!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin nisan ayı meclisinde su zammı konusu gündeme geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde muhalefetten ilk öneri!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Cüneyt Zorlu, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde su zammı konusuyla ilgili öneride bulundu.

Zorlu’nun önerisi şu şekilde oldu;

Belediye meclisinin iktidar ve muhalefeti yoktur. Trabzon şehrinde halkımıza hizmet amacı ile bunları yaptığımız biliyorsunuz. Burada bize verilen muhalefet görevini siyasi taraf olmasan herkese eşit hizmet olgusu ile bunları yapacağımız belirtiyorum. Bütün ilçelerimiz bize yanı mesafededir. Herkes için aynı mücadeleyi vereceğimizi belirtmek istiyorum.

Ekonomik buhrandan etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak gerekiyor. Su faturalarındaki enflasyon oranındaki otomatik zamların acilen kaldırılmasını talep ediyorum. 3-4 ayda bir zam yapılmasını gündeme getirmek istiyorum. Her ay gelen zamlardan yüksek su faturaları geliyor. Su faturalarında yüzde 25 indirim yapılmasını öneriyoruz.

Borcun halka duyulması gerektiğine inanarak bir sunumda bulunduk. Biz 200 milyon civarında bir borç beklerken bunun çok daha fazla olduğunu gördük. İller Bankası geliri ile bunun altından kalkamayız. Büyükşehir belediyemizin desteğini bekliyoruz.

Trabzon Büyükşehri Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Zorlu’nun önerisi için “Ortahisar Belediye Meclisinde bu konu gündeme geldiği için ben kurucu belediye başkanı olduğum için kamuoyuna bilgi verme gereği duydum. Konuyu açıkladım. 596 Milyon 759 Bin 292 TL'nin üzerinde bir borç varsa bana getirin.” şeklinde yanıt verdi.

Başkan Genç, Cüneyt Zorlu'nun su zammı önerisine verdiği yanıtta ise "Su ile ilgili seçim döneminde gündeme geldi. Nasıl bir tedbir alınacağını değerlendireceğiz. Katı atıklarının bertaraf ve toplama bedelleri var. Bunlar da seçim döneminde bize iletildi. Oradaki maliyeti bitirebiliriz. Tefe-Tüfe konusu da var. Bu konuyu bütüncül bir gözle nihayetlendireceğiz. Toplantımızı yaptık. Çalışma tamamlanınca kamuoyu ile paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber