Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İktidar ve muhalefet anlaştı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde iktidar ve muhalefet faaliyet raporu konusunda anlaştı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İktidar ve muhalefet anlaştı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı toplantıları devam ediyor.

Dün gerçekleştirilen ilk oturumun ardından bugün Meclis yeniden toplanırken faaliyet raporu ve 2019 yılı bütçesi görüşüldü.

FAALİYET RAPORUNUN OKUNMAMASINDA ANLAŞTILAR

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2019 yılı Faaliyet Raporu görüşmeleri yapıldı. Muhalefet zaman kazanmak amacıyla faaliyet raporunun okunmaması yönünde önerge verdi.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu zaman kaybı olmaması açısından faaliyet raporunun okunmasına gerek olmadığını, dün itibariyle hem sanal ortamda hem de kitapçık halinde meclis üyelerine gönderildiğini belirterek sadece görüş, öneri ve eleştirilerin alınarak oylamaya geçilmesini önerdiler. Bu talebe AK Parti grubu da destek verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İktidar ve muhalefet anlaştı

GEÇMİŞ BELEDİYE DÖNEMİNDEN BIRAKILAN ÇALIŞMALAR DIŞINDA BİR ÇALIŞMA YOK

Davut Çakıroğlu, “Bir yıllık çalışma neticesinde Büyüksehir yaptığı çalışmayı derleyip güzel bir şekilde önünüze koydular. Grup olarak evet oyu vereceğiz. Benim de bilmediğim yerleri gördüm. Güzel bir kitap hazırlanmış. Geçmiş belediye döneminden bırakılan çalışmalar dışında bir çalışma yok. Ancak her ne kadar AK Parti yüzde 70 alsa da birlik açısından önemli olduğunu düşünerek grup olarak evet vereceğimizi bilmenizi isteriz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Ataman, Davut Çakıroğlu’nun sözleri üzerine “Sayın Çakıroğlu faaliyet raporunda yazılan faaliyetlerin bir önceki belediye başkanı zamanından kalan faaliyetler olduğunu söylemesi ve faaliyet raporuna destek vermesi beni mutlu etti. Sonuçta bir önceki belediye de AK Parti belediyesiydi. Zamanında fazlaca eleştirilen belediyenin güzel işler yaptığını gördük. Büyükşehir belediyesinin Trabzon'un her taşında imzası var. Çakıroğlu'nun bu konudaki bazı sözlerini yadırgadım” dedi.

Muhalefet ve iktidarın önerisi sonrası Faaliyet raporu sadece madde başlıkları ve meclis üyelerinin isimleri tek tek okunarak oylandı. Faaliyet raporu muhalefetin de desteği ile kabul edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İktidar ve muhalefet anlaştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler