Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü toplandı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü toplandı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, bugün Olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Toplantının gündem maddelerini Rize’de yaşanan afetlerin ardından kente yardımda bulunmak için müzakere, Trabzon Valiliği ile protokol yapmak için yetki verilmesiyle ilgili müzakere ve İller Bankasından tahsis edilmiş olan 50 milyon TL’lik kredinin kullanım alanlarıyla ilgili müzakere oluşturdu.

Olağanüstü toplanan meclise Murat Zorluoğlu başkanlık etti.

Toplantının ana gündem maddesini Rize'ye yapılacak olan yardım ve iller bankasından alınan 50 milyon TL kredinin cadde ve sokaklarda ki alt yapı, kanalizasyonu, boru döşeme, ve Yalıncak plajı düzenlemesinde kullanılması için yetki verilmesi oluşturdu.

Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı;
Şehrimizin komşuları olan Rize ve Artvin'de sel felaket yaşadık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu selden zarar gören vatandaşlarımız oldu. Hayatını kaybedenlere Allah'ta n rahmet zarar görenlere geçmiş olsun diyoruz. Yine Türkiye yangınlarla mücadele ediyor. Hayatını kaybedenler oldu. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet zarar görenlere geçmiş olsun diyorum.  Biz de Trabzon büyükşehir belediyesi olarak bizden talep edilen yardımı yapmaya gayret ettik. Rize’de yaşanan sel felaketinde araç filomuz ve personelimizle mücadele ettik ve belediye başkanlarından teşekkür ettiler. Personelimize teşekkür ediyorum. Şimdi de yangın bölgesine itfaiye aracı ve arazöz gönderiyoruz arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor.

YALINCAK PLAJI DA EKLENDİ

Daha önce alınan 50 milyon TL lik kredinin içerisine Yalıncak plajı yapım işi de eklendi.

Konuyla ilgili olarak “Daha önce üst yapı ve kanalizasyon işleri için kredi almıştık ve yapıyoruz.  Krediyi Yalıncak’taki plaj işi için kullanamıyoruz İller Bankası “Meclis kararınızda bu yok denildi” biz de meclis kararına bunu koyduk. Yeni bir kredi isteği değil." İfadelerini kullandı.

Yapılan oylama sonrası daha önce alınan kredinin Yalıncak plajı işi için de kullanılması oy birliği ile kabul edildi.

Haber61 Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler