Trabzon bunu tartışıyor! 10 TL’ye et dürüm olur mu?

Trabzon’da bazı lokantaların 10 TL’ye et dürüm sattıklarını belirten afiş asması tartışma konusu oldu.

Trabzon bunu tartışıyor! 10 TL’ye et dürüm olur mu?

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’da lokantacılık sektörü, turist sayısının artmasıyla beraber aynı oranda yükseliş gösteriyor. Kazanç açısından cazip gözüken sektörde son günlerin tartışma konusu “10 TL’ye et döner olur mu?” sorusu oldu.

Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Er açıklama yaparak konuya açıklık getirdi. “Bu halkı kadırmaktan başka bir şey değildir” diyen Er, 100 Gram et dönerin 10 TL olması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Er “Son zamanlarda şahit olduğumuz ve aynı zamanda rahatsız olduğumuz ve yasal olarak da legal olmayan bir sistem gelişmiştir. İş yerleri örneğin 10 TL’ ye et döner diye afişler asmaktadır. Bu halkı kandırmacadan başka bir şey değildir. Bizim mesleğimizin en önemli taraflarından biri de sağlıktır. Sağlık açısından en önemli mesleklerden biridir. Günümüz şartlarında 100 gr. Et dönerin 10 TL. olması mümkün değildir. Mümkün gibi görünen yerlerde ya et yemiyorsunuzdur ya da gramajı çok az et yiyorsunuz demektir. Lokantacı ölçü ve tartı aleti kullanmak zorunda olduğu gibi gramajı da belirtmek zorundadır. Bununla ilgili takip ve işlemlerimiz devam edecektir. Haksız rekabet ile satış yapanların mesleğimizi ayaklar altına almasına izin vermeyeceğiz. “ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
53 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber