Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 18 Eylül 2026 19:47 Güncellenme tarihi: 18 Eylül 2026 19:47

Trabzon bu gece dikkat! Yağış şiddetini artıracak

Meteoroloji, Trabzon için kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon’un da aralarında bulunduğu Doğu Karadeniz için kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Trabzon’da özellikle gece saatlerinde yağışın etkisini artırması, 24.00-03.00 saatleri arasında metrekareye yaklaşık 50 kilogram yağış düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracağı bildirildi.

Yağışların Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Meteorolojinin uyarısında Trabzon’un da içinde bulunduğu bölgede yağış miktarının 21-50 kilogram/metrekare, yer yer 51-75 kilogram/metrekare seviyelerine ulaşabileceği belirtildi.

GECE SAATLERİNE DİKKAT

Trabzon’da yağışın özellikle gece saatlerinde şiddetini artırması beklenirken, 24.00 ile 03.00 saatleri arasında metrekareye yaklaşık 50 kilogram yağmur düşebileceği öngörülüyor.

Meteoroloji tarafından yapılan sınıflandırmada metrekareye 21-50 kilogram yağış “kuvvetli”, 51-75 kilogram yağış ise “çok kuvvetli” olarak değerlendiriliyor.

SEL VE SU BASKINI UYARISI

Meteorolojik uyarının 18 Eylül Cuma günü saat 22.00’den 19 Eylül Cumartesi günü saat 15.00’e kadar geçerli olduğu bildirildi. Vatandaşların ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!