"Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 5 ile hizmet edecek"

Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı İbrahim Kolcu Haber61’e konuştu.

"Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 5 ile hizmet edecek"

Haber61 – Haber Servisi – Emrah Paça - Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi düzenlenen törenle Adli Yıl açılışı ile birlikle hizmete başladı.

Trabzon Valiliği önünde düzenlenen tören sonrasında Haber61’e açıklamalarda bulunan Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı İbrahim Kolcu, “2019-2020 Adli yılının ülkemize, yargı camiasına ve tüm milletimize hayırlı olmasını, adalet sancağının bir basamak daha yükseğe taşınmasını temenni ediyoruz” diyerek, “Yargı camiası Hakimiyle, savcısıyla, personeliyle tüm camia olarak adaletin tecellisine ilişkin gerçekten özveriyle çalışmaktadır. Davalarla çok işi olmayan vatandaşlarımız bilmeyebilir ancak ciddi bir tempolu, yorucu çalışma her zaman olduğu gibi yürümektedir. Dava yoğunluğu çoktur ancak camiamız bu yükü taşıyabilmektedir" dedi.

5 İLE HİZMET EDECEK

Trabzon Bölge Adliye mahkemesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kolcu, “Trabzon Bölge Adliye mahkemesi 2004 tarihli 5235 sayılı Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluşu Görev ve Yetkileri kanununa dayalı olarak Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun kararıyla 2 Eylül 2019 tarihi itibariyle faaliyete geçmek üzere bugün itibariyle açılmıştır. Dosya geçebilecek düzeye gelmiştir. Mahkememiz toplam 9 dairden teşekkül etmektedir. 5 Hukuk dairesi, 4 ceza dairesi mevcuttur. Her dairede bir başkan ve en az iki üye mevcuttur. Dairelerimizin ikisi hariç diğerlerinde 3’er üye mevcuttur. Ayrıca mahkememizde Bölge Adliye Cumhuriyet Başsavcılığı bölümünde bir Cumhuriyet Başsavcımız ve 5 Cumhuriyet Savcısı mevcuttur. Yazı İşleri Müdürü, Zabıt Katibi ve Mübaşirler gibi yardımcı personelimiz ilk derece adliyesinden Adalet Bakanlığı’nın kararıyla buraya atanmıştır. Onlarda bugün ve önümüzdeki günlerde iş durumuna göre başlayacaklardır. Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Artvin, Rize, Gümüşhane, Trabzon ve Giresun illerindeki ilk derece Adli Yargı Mahkemelerinden istinaf edilen dava ve dosyalara istinaf mercii olarak, inceleme mercii olarak bakacaktır. Ayrıca Bölge Adliye Mahkemelerinin ilk derece mahkemesi gibi yargılama yapma yetkisi vardır. Gerektiğinde, eksik hususlar söz konusu olduğunda, kendisinin düzeltebileceği bir durum olursa kendisi düzeltip kararı o şekilde hükmedecektir veya durumuna göre ilk derece mahkemesine geri gönderebilecektir. Bölge Adliye Mahkemesinin Trabzon’umuza ve yargı çevresi içerisinde bulunan illerimize ayrıca tüm yargı camiasına ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber