Trabzon Barosundan Tam Kapanma açıklaması! “Adli hizmetler durmayacak”

Trabzon Barosunda tam kapanmada adli işlemlerle ilgili açıklama.

Trabzon Barosundan Tam Kapanma açıklaması! “Adli hizmetler durmayacak”

Trabzon Barosu 29 Nisan -17 Mayıs 2021 Tarihleri arasında uygulanacak olan tam kapanmada adli hizmetler ile ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

“Covid-19 salgını nedeniyle 29.04.2021-17.05.2021 tarihleri arasında uygulanacak kapanma tedbirlerinin Yargısal Faaliyetlere etkisini görüşmek üzere 27.04.2021 tarihinde toplanan Hakimler Savcılar Kurulu’nun aldığı karar gereğince; Tutuklu ve acil işler haricinde ilk derece adli ve idari yargı mercileri ile Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin, duruşma, müzakere ve keşiflerinin re’sen mahkemeler tarafından ertelenmesine karar verilmiştir.

Erteleme sürecinde Adli hizmetler durmayacak, nöbetçi mahkemeler ve nöbetçi adli çalışanlar, avukatlar ve barolar tarafından adli hizmetler yerine getirilecektir.

Yine bu süreçte icra daireleri nöbetçi memurlar tarafından hizmet vermeye devam edecektir.

Sürelere ilişkin yasal düzenleme yapılmaması ve adli faaliyetlerin durmaması nedeniyle kapanma sürecinde adli süreler işlemeye devam edecektir.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber