Araklı Belediye Başkan adayı kim? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Trabzon Araklı Belediye Başkan Adayları 2024

Araklı Belediye Başkan adayları ve AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, DEVA, BBP, BTP, Saadet, Zafer, Gelecek, Demokrat Parti ve Refah Partisi Trabzon Araklı belediye başkan adayı kim olacak? Detaylar haberimizde.

Araklı Belediye Başkan adayı kim? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Trabzon Araklı Belediye Başkan Adayları 2024

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere hazırlanıyor. Bu önemli dönemde, Trabzon'un Araklı ilçesi için siyasi partilerin belediye başkan adaylarının kim olacağı merak konusu. Araklı Belediye Başkan adayları ile ilgili son bilgiler, seçim atmosferinin nabzını tutuyor.

Araklı'da seçim yarışına katılacak partiler arasında AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, DEVA, BTP, BBP, Saadet, Zafer, Gelecek, Demokrat Parti ve Yeniden Refah Partisi bulunuyor.

Seçim öncesi, Araklı Belediye Başkan adayı olarak kimlerin yarışacağı büyük bir merak konusu. Vatandaşlar, partilerin Araklı Belediye Başkan adaylarını belirlemesi ve açıklamasını sabırsızlıkla bekliyor. Bu süreçte, Araklı'da siyasi arenanın nasıl şekilleneceği ve hangi adayların öne çıkacağı önemli bir gelişme olacak.

Araklı Belediye Başkan adayları ile ilgili en güncel ve detaylı bilgileri takip etmek için bizi izlemeye devam edin. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken, Araklı'nın siyasi geleceğini şekillendirecek bu önemli kararın detaylarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Araklı Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024 Yerel Seçimi

AK Parti: Hüseyin Avni Coşkun Çebi
CHP: Osman Dilber
Yeniden Refah Partisi: Ahmet Küçük
DEVA Partisi: Lokman Uzun
BBP: Adem Aydın
BTP: Mesut Demirtürkoğlu
Saadet Partisi: Şakir Şahintaş
Millet Partisi: Köksal Çapkunoğlu
Zafer Partisi: Yiğithan Çift
DEM Parti: Meltem Aslan
Bağımsız Aday: Dursun Ali Bacıoğlu
Bağımsız Aday: Yusuf Durmuş

Araklı seçmen ve sandık sayısı

Trabzon'un Araklı ilçesinde 113 sansıkta 33 bin 142 seçmen oy kullanacak.31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Recep Çebi Ak Parti'den aday olarak belediye başkanı seçilmişti.

arakli.jpg

Araklı tarihi

Araklı, Trabzon'un bir ilçesidir ve daha önceleri Sürmene ilçesine bağlı bir bucak iken, 27 Şubat 1953 tarihinde 6068 sayılı Kanun ile resmi olarak ilçe statüsü kazanmıştır. İlçe merkezindeki yerleşimin 150 yıl öncesine dayandığı bilinmektedir. Ancak, merkezde ve çevresinde daha eski dönemlere ait yerleşim yerlerinin varlığı konusunda, yapılmamış arkeolojik kazılar nedeniyle somut verilere ulaşılamamıştır. Arkeolojik bulguların eksikliğine rağmen, bölgedeki kaleler ve diğer yerleşim yerlerinin isimlerinin etimolojik incelemesi, Araklı'nın tarihi hakkında bazı fikirler sunmaktadır, ancak bu konuda kesin bilgilere henüz ulaşılamamıştır. I. Dünya Savaşı sırasında, Çanakkale Savaşı'ndan sonra Osmanlı Genel Kurmayı, Çanakkale'deki birlikleri 11. Ordu adı altında toplamıştı. Bu dönemde, bir Rus Tümeni de Karadeniz Kıyı Şeridi'ni işgale başlamış ve Araklı, 1916 yılında Rus kuvvetleri tarafından işgal edilmiştir. Yaklaşık 22 ay boyunca Rus ve ayrılıkçı Ermeni güçlerinin işgali altında kalan Araklı, 25 Şubat 1918'de Türk Birlikleri tarafından kurtarılmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber