Trabzon 42. Uluslararası Yarı Maratonu koşuldu

Bu yıl 42. düzenlenen Trabzon uluslararası Yarı Maratonu yapıldı.

Trabzon 42. Uluslararası Yarı Maratonu koşuldu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 42. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu koşuldu. Yarı Maraton’un bu yılki mottosu “Dünyanın sana ihtiyacı var” oldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 42. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, bu yıl ‘Dünyanın sana ihtiyacı var’ sloganı ile koşuldu. Yarışlar kapsamında ilk olarak Hızırbey Mahallesi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) önünden halk koşusu başladı. Ardından 10 km ve 21 km Yarı Maraton koşusu ile Türkiye Şampiyonası gerçekleştirildi.

42. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu’nun startını Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu birlikte verdi. Altletizim Federasyon başkanı Fatih Çintimar, Trabzon İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayrullah Ozan Çetiner ve organizasyon yetkilileri de katılımcılar arasındaydı.

ÇOK KADİM BİR YARIŞ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 42. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu öncesi yaptığı açıklamada, “Trabzon Uluslararası yarı maratonu gerçekten çok kadim bir yarış. Türkiye’de çok eskiden beri devam eden yarışlar arasında ve bu sene 42.’ni düzenliyoruz. Çok coşkulu, çok yüksek katılımlı, çok heyecanlı bir organizasyon ve yarış oldu. Bizde en başından beri takip ettik. Ben öncelikle bütün sporcularımızı tebrik ediyorum. Halk koşusuna katılan, 10 k’ya ve 21 k’ya katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Ve yine tabi bu yarışlarda derece yapan değerli sporcularımızı da ayrıca tebrik ediyorum” dedi

DÜNYANIN SANA İHTİYACI VAR

Başkan Zorluoğlu, “Biz Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak, bir özelliğimiz var. Biz çevre dostu bir belediyeyiz. Bizim çevre hassasiyetimiz bütün hizmetlerimizde ilk planda gelir. Geçen yıl yaptığımız organizasyonda da yine bir mottomuz vardı. “Sıfır atık” mottosuyla yapmıştık. Bu yıl yine önemli bir çevre sorununa işaret ediyoruz. İklim değişikliği ile mücadele Türkiye’nin de dünyanın da önümüzde ki on yıllarda en önemli meselelerinden bir tanesi. Türkiye biliyorsunuz geçtiğimiz yıl bu manada Paris Anlaşmasını imzalayarak iklim değişikliği ile mücadelede belli taahhütlerde bulundu. İnşallah bu taahhütlerin yerine getirilmesi anlamında yerel yönetimler olarak elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bu sene ki mottomuz “Dünyanın sana ihtiyacı var” iklim değişikliğiyle mücadelede bu manada ve su kaynaklarının azalmasına karşı mücadelede bir ciddi uyarı! Trabzon’dan güçlü bir şekilde güçlü bir ses olarak iklim değişikliğiyle mücadeleye Trabzon’dan destek veriyoruz. Bu seneki mottomuzda bu nedenle bu oldu. Tekrar sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

VALİ USTAOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise “Ülkemizin ve dünyanın farklı coğrafyalarından ilimizde misafir ettiğimiz çok değerli sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Maratonun ardından törende dereceye giren sporculara madalyaları ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Trabzon Yarı Maraton’da dereceye giren sporcular şu şekilde;

10K erkekler koşusunda

1. Süleyman Bekmezci
2. Ramazan Baştuğ
3. Abdullah Tuğluk

10K kadınlar koşusunda

1. Fatma Arık
2. Tuğba Akın
3. Marine Chokhelı

21K erkekler koşusunda

1. Ramazan Özdemir
2. Ersin Tekal
3. Murat Emektar

21K kadınlar Koşusunda

1. Yayla Günen
2. Fatma Karasu
3. Büşra Nur Koku

Trabzon 42. Uluslararası Yarı Maratonu başladı

Trabzon 42. Uluslararası Yarı Maratonu başladı

Trabzon 42. Uluslararası Yarı Maratonu başladı

Trabzon 42. Uluslararası Yarı Maratonu başladı

Trabzon 42. Uluslararası Yarı Maratonu başladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler