TOBB Borsalar Müdürü Yiğit Ateş TTB Meclis toplantısına konuk oldu

TOBB Borsalar Müdürü Yiğit Ateş, TTB Şubat ayı Meclis toplantısının konuğu oldu.

TOBB Borsalar Müdürü Yiğit Ateş TTB Meclis toplantısına konuk oldu

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Toplantısı’na katılan TOBB Borsalar Müdürü Yiğit Ateş, meclis üyelerine çalışma sistemleri ve son yıllardaki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Sebahattin Arslantürk başkanlığında toplanan mecliste konuşan Yiğit Ateş, üyelere borsaların kuruluş amacı, Ticaret Borsaları sisteminin yurtdışına entegrasyonu, TÜRİB, Lisanslı Depoculuk konularında bilgiler vererek gelişmeleri anlattı.

TOBB bünyesindeki oda ve borsaların özellikle Başkan M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ileri görüşlülüğüyle gelişmiş ülkelerdeki sistemlere adapte edilerek, akredite olduktan sonra hizmet kalitelerini artırdıklarına dikkat çekerek; “Bugün Avrupa’da herhangi bir oda veya borsaya gittiğinizde emin olun ki Trabzon Ticaret Borsası’ndan daha iyi bir hizmet göremezsiniz” dedi. 

Kamuoyunda Ticaret Borsalarının işlevinin tam olarak bilinmediğini vurgulayan Yiğit Ateş şunları söyledi: 

TOBB Borsalar Müdürü Yiğit Ateş TTB Meclis toplantısına konuk oldu

“Borsalar tarım ürünleri ticaretinin kayıt altına alındığı, tarımsal ticaretin ülkemizde gelişmesi için gerekli teknolojik altyapıyı hazırlayan kurumlardır.

Ticaret Borsalarının sahip olduğu laboratuvar sistemleri, elektronik satış salonları, lisanslı depoculuk sisteminin gelişmesi için yapmış oldukları yatırımlar bugün borsalarımızın ne kadar önemli kurumlar olduğunu bizlere göstermektedir. Üreticiler ve Borsa üyelerimiz ticaretini birbirinden farklı satış sistemleri ile yapabilmektedir.

Ticaret Borsaları üyelerinin sorunlarını TOBB vasıtasıyla birebir ilgili bakana ve Cumhurbaşkanına iletebilen, aktaran kuruluşlardır. Türkiye’de TOBB’a bağlı 65 sektör meclisi var. Aynı zamanda Kadın ve Genç Girişimciler Kurulumuz var. Yasal olarak 3 ayda bir toplanıyorlar. Gündemin yoğunluğuna göre bu 2 ay ya da 1 aylık periyodlarda da olabiliyor. Bizlerde oda ve borsalardan aldığımız raporları, görüşleri sektör meclislerinden gelen sorun ve çözüm önerileri ile birleştiriyor, ilgili bakanlara ve Cumhurbaşkanı’na iletiyoruz. 

Ayrıca Ticaret Borsaları Konseyimiz var. Konsey vasıtasıyla tarım sektörünün sorun ve çözüm önerilerini birebir Tarım ve Orman Bakanımıza iletebiliyoruz. Trabzon Ticaret Borsası Başkanımız Sayın Eyyüp Ergan’da Konsey Üyemiz. Görüşleri ile konseyimize çok önemli katkılar sağlıyor. Bu vesile ile kendisine teşekkür ediyorum.
 
Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) ise başlı başına bir devrim. 53 ortağımız var. Biri de Trabzon Ticaret Borsası. TÜRİB, 24 Temmuz 2019’da faaliyet izni aldı. Bu tarih itibari ile Lisanslı Depolardaki ürünlerin senetleri işlem görmeye başladı. Amacımız ülkemizdeki tarım ürünleri ticaretinin dünya piyasasına açılması.”

TOBB Borsalar Müdürü Yiğit Ateş TTB Meclis toplantısına konuk oldu

TOBB Borsalar Müdürü Yiğit Ateş TTB Meclis toplantısına konuk oldu

TOBB Borsalar Müdürü Yiğit Ateş TTB Meclis toplantısına konuk oldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber