TMO fındık satış fiyatlarını belirledi! Açıklama geldi

TMO fındık satış fiyatları ile alakalı açıklama yaptı.

TMO fındık satış fiyatlarını belirledi! Açıklama geldi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, stoklardaki kabuklu fındıkların yaklaşık 27 bin tonu satışa sunuldu. TMO, bu adımıyla hem üreticiyi desteklemek hem de piyasa düzenlemesi yapmayı amaçlıyor. Satışlar, 16 Nisan itibarıyla başladı ve fındıklar, yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre değerlendirilerek, KDV hariç peşin ödeme ile alıcılarını bulacak.

Fiyatlandırma Detayları

Levant kalite kabuklu fındıklar için belirlenen fiyatlar, hasat yılına göre değişiklik gösteriyor. 2023 mahsulü fındıklar kilogram başına 130 lira, 2022 mahsulü ise 124 lira olarak fiyatlandırıldı. Satışlar, TMO'nun internet sitesinde duyurulan talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Başvuru ve Teslimat Bilgileri

İlgilenen firmalar, talep ettikleri fındık miktarının yüzde 10'unu TMO hesaplarına yatırarak, 22 Nisan mesai bitimine kadar ilgili Başmüdürlüklere yazılı olarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ödemesini tamamlayan firmalara ise 24 Nisan'dan itibaren teslimat yapılacak.

Numune Talepleri

Fındık numuneleri, KDV hariç kilogram başına 200 lira üzerinden, en az 5 kilogram olacak şekilde temin edilebilecek. Bu satışlar, TMO'nun Trabzon, Ordu, Samsun ve Sakarya'daki Başmüdürlükleri üzerinden yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber