TLYD'nin konseri salona sığmadı

Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği konser büyük ilgi gördü.

TLYD'nin konseri salona sığmadı

Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneği-Vakfı’nın(TLYD) iki Pazar üst üste düzenlediği Sanat ve Halk müziği konserlerini izlemeye gelenler, salona sığmadı.

Bir hafta önce, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nin 590 kişilik salonunda gerçekleştirilen, TLYD Türk Sanat Müziği Korosunun konserinde salona sığmayanlar, halıfleks kaplı merdivenlerde otururken, hatırı sayılır sayıda da izleyici salona girmeden, geri dönmek zorunda kaldı.

TLYD’nin ücretsiz olarak birer hafta arayla sergilediği konserlerin ikisine Trabzon protokolünden sadece Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper katılırken, konser sonlarında, konserde emeği geçenlere çiçek ve plaketler takdim edildi. Emniyet Müdürü Alper ve korolar salondan yoğun alkış aldı.

Son yapılan ‘’ Çağlar Deli Gönül Türkülerle ’’ adlı 2 bölümlük konserde TLYD Türk Halk Müziği Korosunun şefliğini Çağla Araz yaptı.

Sunuculuğunu Gizem Sağlam Bülbül’ün yaptığı salon tıka basa dolarken 2 saat boyunca Anadolu’nun değişik yörelerinden bir türkü yolculuğuna çıkıldı.

Koristler, bağlama, mey-kaval, kabak kemane, kemençe, gitar, bas gitar, kanun ve ritim de toplam 59 kişiden oluşan kalabalık koro ekibinden bir grupta, bir ara kemençe resitaliyle horon oynadı.

Koro şefi Çağla Araz’ın bağlamasıyla, mikser ile ara kablolardaki cızırtı nedeniyle sadece tek türküyle renk katabildiği gecede, başarılı bir grafik çizdi.

Koro ile söylenen türkü aralarında solist olarak, Sinem Buçan, Şefik Pak, Ömer Güngör, Barış Araz, Fatma Aksoy ve Tufan Biçici birer parça seslendirdiler.

Konserlerin sonunda dernek ve vakfı ‘nın başkanları, Kenan Atalay ve Ahmet Kahraman birer teşekkür konuşması yaptı.

TLYD ‘nin bir dahaki konserleri, önümüzdeki nisan ayı içerisin de gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber