Sürmene Belediye Başkanı Azizoğlu: “Bütçemizin yüzde 80-85’i coğrafyaya gidiyor”
Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Haber61 ekranlarında Bakış programına konuk oldu. Ahmet Çağlar Yıldırım’ın sunduğu programda özel açıklamalarda bulunan Azizoğlu, Sürmene’nin coğrafi yapısının belediyecilik hizmetlerine doğrudan etki ettiğini vurguladı.
“COĞRAFYA HEM AVANTAJ HEM DEZAVANTAJ”
Sürmene’nin zorlu bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Başkan Azizoğlu, bu durumun hizmet üretirken hem fırsatlar hem de ciddi maliyetler doğurduğunu söyledi. Azizoğlu, “İhtiyaçları çok yakından takip eden ve bilen bir insanım. Olumsuz bir coğrafya yapısı var. Bu coğrafyanın bize avantajı olduğu kadar dezavantajı da var. Anadolu’nun farklı bir bölgesinde belediyecilik yapan biri bizim bölgemizde zorlanacaktır” ifadelerini kullandı.
“BÜTÇENİN BÜYÜK KISMI ALTYAPIYA GİDİYOR”
Belediye bütçesinin önemli bir bölümünün coğrafi koşullardan kaynaklanan altyapı çalışmalarına ayrıldığını dile getiren Azizoğlu, “Bizim bütçemizin yüzde 80-85’i coğrafyamıza gidiyor. Yol, istinat duvarı, altyapı gibi zorunlu yatırımlar önceliğimiz oluyor” dedi.
“BEKLENTİLERİN YARISINA YAKINI KARŞILANDI”
Göreve geldiklerinde mevcut eksikleri detaylı şekilde analiz ettiklerini belirten Azizoğlu, vatandaş beklentilerinin önemli bir bölümünü karşıladıklarını ifade ederek, “İlk geldiğimizde eksiklerimize baktık. İnsanların beklentilerini görüyorsunuz. Güzel de aslında şu an yüzde 40-50’sini oluşturduk. Ancak ihtiyaç hiçbir zaman bitmiyor” diye konuştu.
Kaynak:Haber61