Sümela Manastırı’nda yeni düzen başlayacak! Sadece o araçlar girecek

Trabzon Valisi Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu Sümela Manastırı’nda süren çalışmaları yerinde inceledi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Sümela Manastırı’nda süren çalışmaları yerinde inceledi ve açıklamalarda bulundular.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Koronavirüs’ün çalışmaları aksattığını belirterek “Bugün Büyükşehir Belediye başkanı ve ekibiyle, Karayolları bölge müdürlüğümüz, Kültür ve Turizm bölge Müdürlüğümüzün elemanlarıyla Sümela Mastırımızın son durumuyla alakalı bir inceleme gezisi düzenledi. Gördüğünüz gibi çalışmalar devam ediyor. Koronavirüs süreci buradaki çalışmalarımızı kesintiye uğrattı. Hem gelinen aşamayı yerinde incelemek ve yapılacak çalışmaların son şeklini verelim istedik. Karayollarının yaptığı çalışma var ve inşallah önümüzdeki Ağustos ayında sona erecek. Restorasyonla ilgili kaya parçası üzerinde yaptığımız çelik ağ çalışması devam ediyor. Yayınlanan genelge gereği Sümela Manastırı da ziyarete açıldı ama bunun belli kuralları var. Yayınlanan kurallar neticesinde Sümela ziyaret edilebilir durumda. “ ifadelerini kullandı.

Sümela Manastırı’na ulaşımda yeni bir ulaşım yönteminden bahseden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Bütün bu çalışmalar tamamlandığında çok daha rahat ve çok daha nezih bir ortamda buraya, bölgeye intikal edilecek” ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu “UNESCo’nun geçici dünya mirasları listesinde olan çok önemli bir kültürel miras. Sümela Manastırı ve Altındere Vadisi Trabzon’umuzun ve Karadeniz’in çok önemli bir destinasyonu. Gerçekten çok kıymetli ve çok ziyaretçisi olan bir alan. Burası bizim için çok kıymetli ve bu kıymete mütenasip bir alan yönetimini ortaya koymak istiyoruz Sayın valimizin başkanlığında buranın bir taraftan restorasyon sürecini yakından takip ediyoruz. Bir taraftan karayolları buranın anayolu ile ilgili çok ciddi genişletme ve yenileme çalışması yapıyor. Bir taraftan biz Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle girişinden itibaren trafik yoğunluğunu azaltacak bir alternatif bir by-pass yol oluşturuyoruz. Bir taraftan da buradaki bu trafik keşmekeşliğini, park problemini çözecek şekilde aşağıda büyük park alanları oluşturuyoruz. Ve inşallah tamamlandığında artık Sümela Manastırı’na sadece büyükşehirin araçlarıyla ring sistemi ile taşıma gerçekleştireceğiz. Çok önemli çalışmalar ve çabalar söz konusu. Bugün de bu çalışmaları yerinde görmek için geldik. Pandemi sürecine rağmen arkadaşlarımız özveri ile çalışıyorlar. Bütün bu çalışmalar tamamlandığında çok daha rahat ve çok daha nezih bir ortamda buraya, bölgeye intikal edilecek. Bu sezon burası açık ve ziyaretçilerini bekliyor. “ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber