Sümela Manastırı’nda araç çilesi! Tartışmalar yaşanıyor

Trabzon’da Sümela Manastırı’nı ziyarete gelenler ile görevliler arasında tartışma yaşanıyor.

Sümela Manastırı’nda araç çilesi! Tartışmalar yaşanıyor

Trabzon’un önemli turizm merkezlerinden olan Sümela Manastırı, geçtiğimiz günler Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Trabzon’a gelişiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telekonferans yöntemiyle yeniden ziyarete açılmıştı.

Bayram tatilini de fırsat bilen vatandaşlar Sümela Manastırı’na adeta akın etti. Ancak yağan yağmur ve yeni uygulamaya konulan işleyiş nedeniyle bir çok sıkıntı yaşandı.

Sümela Manastırı’na yapılacak ziyaretlerde araç yoğunluğunun önüne geçebilmek adına Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, Altındere Vadisi’nin hemen girişine otopark yapıldı. Vatandaşlardan araçlarını bu otoparka bırakıp yaya olarak veya Sümela Manastırı’na sefer yapan dolmuşlarla seyahat etmeleri gerektiği bildirildi.

Ancak bu uygulama sıkıntıları da beraberinde getirdi. Araçlarıyla devam etmek isteyen vatandaşlar ile o bölgede bulunan görevliler arasında tartışma yaşandı. Yağmur nedeniyle çamur olan yollarda yürümek istemeyen vatandaşlar, sefer yapan dolmuşlarda da uzun kuyruklar olduğunu belirtip sıkıntılarını dile getirdiler.

Manastırı ziyaret edenler yaşandıkları sıkıntıları cep telefonu ilşe kaydedip Haber61 Whatsapp ihbar hattına gönderdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler