Sümela Manastırı ve Altındere Vadisi’nde neler oluyor? Başkan Zorluoğlu tek tek açıkladı

Sümela Manastırındaki son durumu Başkan Zorluoğlu açıkladı.

Sümela Manastırı ve Altındere Vadisi’nde neler oluyor? Başkan Zorluoğlu tek tek açıkladı

Türkiye’nin ve Trabzon’un en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Maçka ilçesi Altındere vadisinde bulunan Sümela Manastırı ile ilgili çalışmalardaki son durumu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu anlattı.

Sosyal medya hesabından yayınladığı video il yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “önümüzdeki yıllarda Sümela Manastırı’nın da UNESCO dünya kalıcı miras listesine alınmasıyla ilgili çalışmayı tamamlayacağız. Ve burası artık dünya ziyaretçiler için çok daha bilinen çok daha gelmeyi arzu edecekleri bir destinasyon haline gelmiş olacak” dedi. 

Başkan Zorluoğlu yayınladığı videoda şunları söyledi;

"Turizm Trabzon için vazgeçilmez… Trabzon ekonomisinin en önemli sektörlerinden bir tanesi. Ve bu nedenle Büyükşehir Belediyesi olarak biz turizme ayrı bir ehemmiyet veriyoruz. Göreve başladığımız günden itibaren turizm yapılarının güçlendirilmesine dönük çok önemli yatırımları bir bir hayata geçiriyoruz. Bu manada şu anda içerisinde bulunduğumuz bu destinasyon yani Altındere Vadisi ve bunun içerisinde Sümela Manastırı çok çok önemli. Altındere Vadisi’nde bir büyük trafik problemi bir ulaşım keşmekeşi vardı. Bunun bütünüyle önüne geçecek tedbirlerimizi aldık. Gerek otobüsler için gerek normal araçlar için ayrı ayrı 2 tane büyük otopark alanları oluşturduk. Gelen ziyaretçilerimiz aşağıda bizim son derece modern şartlarda hazırladığımız otoparklarda araçlarını park edecekler. Minibüslerle çok daha konforlu ve güvenli bir şekilde ring biçiminde bir ulaşım sistemiyle ziyaretçilerimizi bu bölgeye getireceğiz. Daha sonra da buradan aşağıya yine kendi araçlarının bulunduğu otoparklara geri getireceğiz. Böylece buradaki trafik keşmekeşi büyük oranda ortadan kalkmış olacak. Bunu yaparken tabi transit olarak Çakırgöl’e ve yukarıdaki yaylalara, köylere gidecek vatandaşlarımız içinde tedbiri düşündük. Bir sorun oluşturamayacak yeni bir yolu oluşturmuş oluyoruz. Hayata geçirmeye çalıştığımız bir başka önemli projemiz ise, bir kır kahvesi ve bir kır lokantası ve yine ziyaretçi merkezi şeklinde büyük bir yatırım. Turizm sezonu ile birlikte orayı hizmete açtığımızda yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin orada çok güzel oturabilecekleri yeme içme mekanları, dinlenme mekanları oluşturmuş oluyoruz. Sümela Manastırı şu anda UNESCO’nun dünya geçişi miras listesinde var olan bir yer. Başlattığımız süreçle, önümüzdeki yıllarda Sümela Manastırı’nın da dünya kalıcı miras listesine alınmasıyla ilgili çalışmayı tamamlayacağız. Ve burası artık dünya ziyaretçiler için çok daha bilinen çok daha gelmeyi arzu edecekleri bir destinasyon haline gelmiş olacak."

Haber61 - Haber Servisi - 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber