Spor Bakanı Kasapoğlu Trabzon'da gençlik merkezini açtı

Spor Bakanı Kasapoğlu temaslarda bulunmak üzere Trabzon'a geldi.

Spor Bakanı Kasapoğlu Trabzon'da gençlik merkezini açtı

Trabzon’da Gençlik Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç gibi bir çok isim katıldı.

Açılış öncesi ilk olarak konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı “ Trabzon spor bakanlarımız için çok rahatlıkla gelebilecekleri bir şehir. Hakikaten 15-20 yıl içerisinde Trabzon’da spora yapılan yatırım göz kamaştırıyor. Trabzon’umuza bu yatırımları gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum. Bugün de Cumhurbaşkanımızın gençliğe verdiği önemin göstergesi olarak burayı açıyoruz. Daha önce yine faaliyetteydi ama burada Trabzon’un kalbinde herkesin ulaşabileceği bir yere taşındı. Gençlerimiz için çok hayırlı bir iş oldu. Buranın tekrar hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Zorluoğlu’nun ardından kürsüye çıkan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora “Trabzonumuz tarih turizm, kültür kent ve ayrıca spor kentidir. Kentimiz birçok organizasyona ev sahipliği yapmıştır. Trabzon’a vermiş olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ederim. Özellikle Bakan olduğunuz günden itibaren taleplerimizle birebir ilgilendiniz. Gerçekten her bir ilçemize ayrı bir dokunuş yaptınız. Trabzon şehir merkezindeki ilk gençlik merkezidir. Nüfusun en yoğun olduğu yerde açılmasına vesile olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Devletimiz istikbalimiz gençlere emanet edilmiştir. Onlar için önemli bir tesistir. Gençlik merkezlerinin açılışına bakanımız göreve geldikten sonra yüzde 30 artış oldu. Bu da gençliğe verdiği önemi gösteriyor. Gençlik merkezi şehrimize hayırlı olsun.”ifadelerini kullandı.

Vali İsmail Ustaoğlu ise “Trabzon gençlik merkezi, Trabzonlu gençlerimize hitap edeceği gibi şehrimizde kalan bir çok öğrencinin de uğrayacağı nokta olacak. 1980li yıllarda lojman olarak kullanılmış sonra yurda dönüştürülmüş en son 2016’dan sonra onarımla gençlik merkezi olmuştur. Trabzon’da 9 tane gençlik merkezimiz oldu. 1980’lerde ilk gençlik merkezleri açılmaya başladığında ben de Düzce’deydim oralarda vakit geçirdiğimizi hatırlıyorum. “ şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ise şu ifadeleri kullandı.

Yiğitliğin şehri Trabzon’dayız. Ev sahibi gibi ağırlanıyoruz, burada olmaktan çok mutluyum. Trabzon her zaman varlığını en iyi şekilde ifa etmiş bunu da tarih boyunca ortaya koymuştur. Gençlik ve spor ülkemizin istikbali için çok önemlidir. Son 18 yılda 10 misli tesisleşme oldu. Trabzon’un en merkezi alanında bizimle eşgüdümlü olarak hareket edecek bir merkezin heyecanını yaşıyorum. Hükümetimizin gençlik ve spor üzerindeki iddiasını en iyi şekilde yansıtan bir şehir. Trabzon’un gündeminde her daim spor var. Biz de gençlerimizi yarınlara daha donanımlı hazırlamak adına imkanlarımızı kullanarak çıtayı yükseltmeye çalışacağız. Pandemi olmasına rağmen 2020’yi çalışmayla yatırımlarla geçirdik. 2021’i de dolu dolu geçireceğiz. Planlarımızı projelerimizi konuşacağız bunları daha yukarı çıkarmanın inancı içerisindeyiz. Gençlik bizim umudumuz ve imkanımız. Ülkemiz gençlerin omuzlarında yarınlara daha emin adımlarla yürüyecek. Gençlerimizin her imkanı önüne sererek onların elinden tutup omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Gençler bizi hiç mahcup etmediler. Onlar herşeyin en iyisini hakediyorlar. Onlar dünyaya vicdan penceresinden bakan gençler. Yarınların dünyasında eseri olan gençler olacaktır. Yarınlar Türkiye ve dünya için aydınlık olacaktır. Cumhurbaşkanımız gençleri sözde değil özde seven bir lider. Sizlere 18 yaşında seçme ve seçilme hakkı tanıdı.

Trabzon yiğitliğin kardeşliğin şehri. Sadece Trabzon’un değil ülkemizin yiğitlik cesaretlik sembolü olan Eren Bülbül’ü anıyorum. Erenlere kıyanlara derslerini vermeye de devam edeceğiz. Karadeniz’in kuzularını çakallara kaptırmayacağız. Eren’imizin hatırasını burada Trabzon’un merkezinde Eren Bülbül Gençlik Merkezi olarak yaşatacağız. Eren Bülbül iyi ki varsın kardeşim diyorum. Bu cennet toprakları bize bırakan tüm şehitlerimizi yad ediyorum. Gençlik merkezimiz hayırlı olsun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler