SMA hastası Demir Ali'ye Trabzon'dan destek!

SMA hastalığı bulunan ve tedavisi için para toplanan Demir Ali Bayraktar için Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de çalışma yapıldı

SMA hastası Demir Ali'ye Trabzon'dan destek!

Haber61 Haber Servisi

Trabzonlu 1.5 yaşındaki SMA hastası Demir Ali Bayraktar için yapılan bağış kampanyasına Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nden de destek geldi.

Meclis toplantısında, minik Demir Ali'nin dedesi Köksal Bayraktar'ın gönderdiği notu Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç okudu. Notta, “Şalpazarı Geyikli mahallesinden olan yavrumuz.  Dedesinin gönderdiği notu okuyarak kamuoyunun bilinmesini ve desteğini rica ediyorum.  Ben Köksal Bayraktar, emniyet Genel Müdürlüğü kadrosundan emekliyim.  Ordu ilinde ikamet etmekteyiz. Torunum Demir Ali Bayraktar SMA hastalığını yakalandı. Bu hastalığın tedavisi yabancı ülkelerde yapılmaktadır. Çok pahalı bir ilacı var. Bununla ilgili özellikle çalışma başlatıldı. Ordu Büyükşehir Belediyemizden, Ordu bünyesinde bilboardlarda kamuoyuna aydınlatılması noktasında çalışmalar yapıldı. Gen terapisi hastalığı. Maliyeti 2 Milyon 400 bin dolar civarında. Bu ilaç SGK ödeme kapsamında değil. Konuyla ilgili yurt içi ve yurt dışı yardım kampanyaları hesapları açıldı. Ulusal ve yerel medyada haber yapıldı. Şu an kampanyamız güzel gidiyor. Bu ameliyat 2 yaşına kadar yapılabiliyor. Torunum Demir Ali 18 aylık, 6 ay gibi tedavimiz var. Bu tedaviyi daha önce alan Türk ailelerle konuştuk. Çocuklarının ayağa kalktığını, yaşıtlarıyla oynadığını ve onların seviyesine geldiğini söylediler. Sizlerden bize maddi ve manevi yardımcı olmanızı rica ediyorum. Dualarınızı bizden eksik etmeyin. Siyasetçiler, iş adamları sosyal medyalarında paylaşım yaparak bize destek olursa, torunum bu parayla tedavi olacak. Bu parayı toparlayıp tedavi alamazsak, Demir’in şu an dış bölgelerden erimeye başlayan kasları zamanla vücut içinde de erimeye başlayacak ve kalp atışının durmasıyla hayatını kaybedecek.” ifadeleri yer aldı.

Notun okunmasının ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Atilla Ataman "Kampanya için gerekli altyapının oluşturulması için çalışma yapalım. Kendi adıma ve konuyu meclise getiren Ahmet Metin Genç adına biner dolar olmak üzere 2 bin dolar bağışlıyorum” dedi. 

Ataman'ın bağışı sonrasında Sürmene Belediye Başkanı Rehmi Üstün, Neşe Ay, Davut Çakıroğlu ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız da biner dolar bağışlayarak toplamda 6 bin dolar toplandı.

SMA hastası Demir Ali'ye Trabzon'dan destek!

SMA hastası Demir Ali'ye Trabzon'dan destek!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber