Sicili Bozuk tartışmasından sonra ilk temas

Başkan Gümrükçüoğlu Seyfullah Kınalı’yı yanına aldı Mimarlar Odası’na gitti.

Sicili Bozuk tartışmasından sonra ilk temas

Haber61/Haber61 Servisi - Levent Ustabaşı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Mimarlar Odası’nı ziyaret etti, görüş alışverişinde bulundu… “Sicili Bozuk” tartışması yeniden parladı!



Olay Büyükşehir Belediyesi’nde başladı.  Bir ay önce AK Partili meclis üyesi Başkan Gümrükçüoğlu’nun yardımcısı Seyfullah Kınalı, mecliste bir konu üzerinde yorum yaparken, Mimarlar Odası’nın da içinde bulunduğu sivil toplum örgütleri temsilcileri için ‘yüzde 70 sicili bozuk’ yorumu yaptı. Bu çok sert eleştiri sonrası CHPli meclis üyesi Turgay Şahin,”Lütfen sözlerinizi düzelt. Bu şekilde suçlayamazsın” diye uyarmasına rağmen özür dilenmemişti.

Bu tartışma daha sonra medya üzerinden sürdü. Ortahisar Belediyesi Mimarlık, Mühendislik Ödülleri Seçici Kurul’u olan KTÜ, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Trabzon Sanatevi bu ‘sicili bozuk’ ifadesi nedeniyle meclise kadar gitmiş hatta dava açacaklarını söylemişlerdi. 

Bu konuda Seyfullah Kınalı’yı AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş eleştirip, “Kınalı’nın sözleri bizim kurumsal düşüncelerimiz değildir” diyerek ‘özür dile’ mesajı vermişti. Ayrıca Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de Kınalı’ya, ‘Bu ifadeler kabul edilemez bütün sivil toplum örgütlerimiz göz bebeğimiz” diyerek çıkışmıştı.

Büyükşehir Belediye Meclisi ve Ortahisar belediye meclisinde Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, kendi partisinden gelen tepkilerine bile aldırmadı. Özür de dilemedi.

Bugün ilginç bir gelişme yaşandı. Seyfullah Kınalı’nıun bahsettiği sivil toplum örgütleri içinde yer alan Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ve Başkan Yardımcısı Kınalı’yı oda lokalinde ağırladı. Bu ziyarete diğer sivil toplum örgütlerinin ne tepki vereceği ise merak konusu oldu. 

Başkan Gümrükçüoğlu’nun bu ziyaretini basın danışmanı belediyenin sitesinden şu şekilde duyurdu;

"Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Mimarlar Odası Trabzon Şubesini ziyaret ederek Oda yönetimiyle görüş alışverişinde bulundu. Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu ve yönetim kurulu ile istişarelerde bulunan Gümrükçüoğlu, mimarların şehirlerle birlikte nesilleri de şekillendirdiğine dikkat çekti."
 
Başkan Gümrükçüoğlu, “Mimarlık çok önemli, çok saygın bir meslek. Şehirlere verdiği şekil itibari ile yetişen kuşakların çeşitli yeteneklerinin ortaya çıkmasına vesile oluyor. Kuşakların kendilerini geliştirebilmesi ve daha ideal insanlar olmasını sağlayabiliyor. Mesela boğucu bir şehirde çok yetenekte körelir. Şehrimizde yaptığımız çalışmalarda bu hususa azami önem gösteriyoruz. Kentsel dönüşümlerle Trabzon’u ismine ve insanlarımıza layık hale getiriyoruz. Tüm yatırımlarımızda bu düşünce ile hareket ediyoruz” dedi.

Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu ise çalışmaları hakkında bilgilendirdiği Gümrükçüoğlu’na ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. “

YÜZÜNE KARŞI SÖYLEDİM

Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Sayın Başkan Orhan Fevzi Gümrükçoğlu bizi ziyaret etmek istiyordu. Defalarca dile getirmişti. Şimdi bizi ziyaret etti. Biz sayın başkanımızı ağırladık. Zaten büyükşehirle çalıştayımız olacaktı. Bu çalıştayla ilgili görüştük iyi niyet dileklerimizle uğurladık. 3 saat samimi bir sohbet yaptık.” dedi. Sicil bozuk konusuyla alakalı hiç sohbet oldu mu? Sorumuza Başkan Ustaömeroğlu, “Bu konuyu da Seyfullah beye eleştirimi yüz yüze dile getirdim. Ben yüzüne karşı sayın başkanın yanında eleştirimi, kırgınlığımızı dile getirdim. Biz büyükşehir başkanımızı ağırladık bundandan memnuniyet duyduk” diye cevap verdi.

YÜZDE 30’DA KİMLER VAR?

Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç konuyla ilgi sorumuza ise şöyle cevap verdi; “Biz tepkimizi meclise giderek sessiz protesto eylemi ile sözü sarf edene gösterdik. Ortahisar belediye başkanı, Ak Parti il baskanlığı gerekli açıklamaları yaparak arkasında durmadıklarını söylediler. Bizlerin bundan sonra ne yapacağını zaman gösterecek. Terbiye gereği Kapıya gelen misafire kapı kapatılmaz. Sonuçta % 70 sicili bozuk dediklerinin içerisinde mimarlar odası Trabzon Şubesi de var. Ziyaret belki günah çıkarmak içindir. Bu birşeyi değiştirmese de siz gidin bu sözü söyleyen beyefendiye %30 içerisine hangi kurum ya da kurumları koyduğunu sorun onu da söylesin... Böyle bir söz, bu kentin yönetiminde söz sahibi olan bir belediye meclis üyesinin, üstelik başkan vekilinin ağzına yakışmaz. Biz çizgimizi korumaya devam ediyoruz.”


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler