"Şehzadeler şehri" nevruzu dolu dolu geçirdi

Nevruz Bayramı dolayısıyla Trabzon'un 15 günlük sürede 3 bin civarında İranlı turist ziyaret etti. 

"Şehzadeler şehri" nevruzu dolu dolu geçirdi

Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği, Yavuz Sultan Selim'in valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğup büyüdüğü "şehzadeler şehri" Trabzon, Nevruz Bayramı dolayısıyla 15 günlük sürede 3 bin İranlı turisti ağırladı.

Doğal güzellikleriyle turistleri cezbeden ve her mevsim ilgi gören Trabzon, Nevruz Bayramı tatilini fırsat bilen İranlı turistlerin de ilk uğrak mekanı oldu. Oteller, mağazalar, lokantalar ve alışveriş merkezlerinde zaman geçiren İranlılar, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) öncülüğünde uygulanan "Nevruz İndirim Günleri" programından da yararlanma fırsatı buldu.

Kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı da bulan İranlılar, alışveriş ve tatil yapmanın mutluluğunu yaşadı. 

Trabzon'daki tatilini tamamlayan İranlılar, ülkelerine dönmeye başladı.

"Yoğunluk geçmiş yıllara nazaran biraz daha fazla oldu"

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada, İranlıların, kentte 15 günlük bir bayram süreci geçirdiklerini söyledi.

Daha önce TTSO olarak İran'da bir fuara katıldıklarını anlatan Hacısalihoğlu, "Bu fuarda Trabzon'u tanıtım çalışmalarını yürüttük. Nevruz Bayramı olduğunu biliyorduk. Bu bayramda da şehrimizi ziyaret etmelerini arzu ediyorduk. Bu doğrultuda tanıtımın devamında da şehrimize bazı organizasyonlar için tur acenteleri geldi." ifadesini kullandı.

Hacısalihoğlu, kenti 15 günlük sürede yaklaşık 3 bin civarında İranlı turistin ziyaret ettiğine dikkati çekerek, "Gelen turistlerimiz bu doğrultuda şehrimizde alışveriş yaptı, tarihi ve turistik yerleri gezdi. Hala daha devam ediyor. Bu yoğunluk geçmiş yıllara nazaran biraz daha fazla oldu. Bu da bizler için oldukça sevindirici bir durum." dedi.

"Gelecek yıllar için de şimdiden plan yapmaya başladık"

İlgiden memnun olduklarını vurgulayan Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

"Bu arada İran'dan Nevruz doğrultusunda gelenlerle ilgili alışveriş yapmaları ve bu doğrultuda indirim yapılmasıyla ilgili biz gerek alışveriş merkezlerimizle, gerek şehirdeki firmalarımızla görüşmeler yaptık ve indirim günleri kapsamında afişler bastık. Bu afişleri mağazalarımıza yapıştırdık. En azından onların bir taraftan bayramlarını kutlamış, bir taraftan da uygun alışveriş yapmalarını sağlamış olduk."

Hacısalihoğlu, Nevruz Bayramı'nın sadece İranlıların olmadığını da belirterek, "Bütün Türk aleminin bayramıdır. Baharın gelmesini müjdeleyen bahar bayramıdır. Dolayısıyla Nevruz hepimizin bayramı ama daha çok tatil yaparak bunu kutlayan da İran ve Azerilerdir. Orada da geniş kapsamlı kutlanır." diye konuştu.

Gelecek yıllar için de şimdiden plan yapmaya başladıklarına dikkati çeken Hacısalihoğlu, "Amacımız, nevruz dolayısıyla Türk Cumhuriyetleri ve İran'dan ülkemize daha fazla turist gelmesini sağlamaktır. Bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Turizmden daha fazla pay almak için gayret içerisindeyiz. Bu yıl dolu bir turizm ve yaz sezonu geçirmeyi planlıyoruz." dedi.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber