Şanlıurfalı öğrenciler Trabzon’dan mutlu ayrıldı

Şanlurfa'dan Trabzon’a gelen 150 öğrenci şehirden mutlu ayrıldılar.

Şanlıurfalı öğrenciler Trabzon’dan mutlu ayrıldı

Şanlurfa'dan "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Trabzon’a gelen 150 öğrenci, Trabzon'un tarihi ve kültürel mekânları gezerek şehirden mutlu ayrıldılar.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan İçişleri Bakanlığının destekleri ile yürütülen 'Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında 4 günlük ziyaretlerini tamamlayan Urfalı öğrenciler Trabzon’dan ayrılırken gözyaşlarına hakim olmadılar.

Şanlıurfalı öğrenciler ile Trabzonlu öğrenciler ilk olarak Atatürk Köşkü ardından Trabzon Şehir müzesini gezen öğrenciler Uzungöl’ü de gezerek Trabzon’un doğasının yanı sıra evlerinde mükemmel ağırlayan Trabzonlu ailelere hayran kaldılar. Trabzon Şehitliğini de ziyaret eden Şanlıurfalı Öğrenciler aziz şehitlerimiz ve ülkemizin birlik ve beraberliği için dua ettiler.

Şanlıurfalı öğrenciler Trabzon’dan mutlu ayrıldı

Brlikte Kardeşlik Vurgusu Yaptılar

“Biz Anadoluyuz” Projesi,  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyp Erdoğan'ın eşi Hanımefendi Emine Erdoğan himayesinde gerçekleştirildiğini belirten Vali Yücel Yavuz,  projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Vali Yavuz, Proje kapsamında Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerinden öğrencilerin batıdaki illeri gezdiğini, karşılıklı kardeşlik bağlarının kuvvetlendirildiğini söyledi. Öğrencilerin ailelerin yanında misafir edilmesinin de projeyi daha iyi bir noktaya taşıdığına dikkat çeken Vali Yavuz, Urfalı çocukların Trabzonlu ailelerin yanında kalmalarını son derece önemsediklerini sözlerine ekledi.

Urfalı öğrencilerle yakından ilgilenen Ortahisar kaymakamı Numan Hatipoğlu, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Burada edineceğiniz dostluklar ve arkadaşlıklar diliyorum ki bir ömür boyu devam eder. Türkiye'nin her köşesi ayrı bir cennet. Şanlıurfa ayrı, Trabzon ayrı bir güzellikte. Sizler de bu güzelliğin tadını çıkartın. İnşallah güzel hatıralarla ailelerinize kavuşursunuz." diye konuştu.

Şanlıurfalı öğrenciler Trabzon’dan mutlu ayrıldı

Trabzon’da da Bir Ailemiz Var

Programın son gününde, Trabzon Şehir Müzesinin yanı sıra Trabzonspor – Uşak Muradiye karşılaşmasını izleyen Urfalı öğrenciler Trabzonspor lehine tezahüratlarda bulundular. Ardından Trabzon Havalimanıda çeşitli hediyeler takdim edilerek memleketerine uğurlanan Urfalı öğrenciler, göz yaşlarına hakim olamazken, “ Trabzon’da çok sıca karşılandık. Trabzon’un güzel, sıcakkanlı misafirperver insanın yanı sıra yeşil ve mavinin her tonuna sahip Trabzon’a hayran kaldık. Hepsinden daha önemlisi artık Trabzon’da da bir ailemiz var. Unutmayın ki, sizlerinde Urfa’da bir ailesi var”şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber