Salih Cora: “Cumhuriyeti yarınlara taşımak asli görevimiz”

Milletvekili Cora, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Salih Cora: “Cumhuriyeti yarınlara taşımak asli görevimiz”

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Cora, yayımladığı mesajında “29 Ekim, İstiklal mücadelemizi Cumhuriyetle taçlandırdığımız, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tüm dünyaya ilan ettiğimiz tarihi bir gündür. 29 Ekim, bu topraklar üzerinde emelleri olanların her türlü senaryolarını tarihe gömen bir meydan okumadır.” dedi.

CUMHURİYETİ YARINLARA TAŞIMAK ASLİ GÖREVİMİZ

Milletin, ülkesini işgal etmek isteyen güçlere karşı verdiği destansı istiklal mücadelesinde büyük bir zafer kazandığını ve bunu milli iradeyi esas alan cumhuriyeti ilan ederek taçlandırdığını ifade eden Cora, “Ecdadımızın kanıyla, canıyla sulanan bu kutsal topraklarda bize emanet edilen Cumhuriyeti, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir şekilde yarınlara taşımak asli görevimizdir. Dolayısıyla ülkemizin bekasını, milli güvenliğimizi ve milletimizin huzurunu tehdit eden hiçbir terör unsuruna müsaade etmedik, etmeyeceğiz. İlk gün gösterilen azmi, inancı, mücadeleyi ve kararlılığı bugün Doğu Akdeniz’de, Suriye’de, Irak’ta devam ettiriyoruz.”  dedi.

YENİ ANAYASA, MİLLETİMİZİ DAHA ÇOK KENETLEYECEK

Cumhuriyetin 100. yılına yeni bir anayasa hediye etmek istediklerini vurgulayan Cora, “Çağdaş ve evrensel değerler çerçevesinde hazırlayacağımız bir anayasa, hem aziz milletimizi birbirine daha çok kenetleyecek, hem de cumhuriyetimizin temellerini çok daha sağlam, çok daha sarsılmaz kılacaktır. Yeni Anayasa, milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır. Ben bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı kutluyor, TBMM'nin ilk başkanı ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milletimizi hürriyetine kavuşturup devletimizi bağımsızlaştıran kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum."


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber