Şahin sordu Zorluoğlu cevapladı! Trabzon'a yeni kütüphane yapılacak mı?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclisinde kütüphane açıklaması.

Şahin sordu Zorluoğlu cevapladı! Trabzon'a yeni kütüphane yapılacak mı?

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantıları devam ediyor.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin bugün yapılan oturumun başında Başkan Murat Zorluoğlu’na 3 soru yöneltti.

Şahin şu ifadeleri kullandı;
Atapark’ta kütüphane var. Bunun daha onarımı mümkün değil. Trabzon’un kütüphaneye ihtiyacı var. Güzel bir kütüphane hayata geçirirseniz Trabzonlular size minnettar olacaktır.
Kundupoğlu Konağı Kanuni’nin büyüdüğü evdir. Ortahisar’daki bina doğduğu ev olarak göründe se büyüdüğü ev orasıdır. Oranın yenilenmesi ve şehre kazandırılması için bir çalışma var mı?
Pazarkapı’daki cami. Bu caminin etrafından yapılacak kuyumcukent, Avrasya pazarı ve gasilhane var. Gasilhane’nin yer seçimi yanlış mı acaba? Gasilhane’ye birçok araç girip çıkacak. 

Başkan Zorluoğlu, Turgay Şahin'in soruları üzerine şu ifadeleri kullandı;
Orada gördüğünüz hiçbir şey orada olmayacak. Orası tamamıyla boşaltılıyor. Kamyoncular için Maçka yolunda bir yer verdik. Oraya taşınacaklar. İtfaiye’yi de katacağız. Orası bambaşka bir yer olacak. Oraların tamamını yıkacağız. Hiçbir sorun kalmayacak. Gasilhane’nin cami ile alakası yok. Ara yola çok yakın. Kamuflaj bir yer. Gasilhane’de verilen hizmet tamamen farklı. Yola çok yakın. Orası şuanda kokuyor. 

Kundupoğlu Konağı çok önemi bir yer. Orası Kültür Bakanlığından istedik. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Etrafındaki iki metruk binayı kamulaştırıp binanın önünü açacağız. Orayı Trabzon’un kültür hatırası olarak koruyacağız.

Bizim Trabzon’da kütüphane kadar Kültür merkezine de ihtiyacı var. Hamamizade artık kaldıramıyor. Bakanlıkla irtibatımızı yaptık. Trabzon’a içinde kütüphane olan Kültür merkezi kazandırmak istiyoruz. Millet Bahçesinin içinde iki yapı var. Onları bir kütüphane ve etüt merkezi gibi gençlerimize kullandırmak istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber